Zvonimir Đukić Đule: Grupa „Van Gogh“ ima sedam pesama za novi album

„Uvek volimo nova mesta za svirke. Suština ovog muzičkog putovanja i jeste intriga, neizvesnost, novi prostori, susret sa publikom u različitim ambijentima. Nekako taj energetski naboj uvek nas testira kao bend kakvi smo napolju, u klubu, kakvi smo u velikom prostoru, da li smo izgubili tu kreativnu oštricu i kreativni zagrljaj sa publikom“, primetio je Đule

0
Reklama


„Uvek volimo nova mesta za svirke. Suština ovog muzičkog putovanja i jeste intriga, neizvesnost, novi prostori, susret sa publikom u različitim ambijentima. Nekako taj energetski naboj uvek nas testira kao bend kakvi smo napolju, u klubu, kakvi smo u velikom prostoru, da li smo izgubili tu kreativnu oštricu i kreativni zagrljaj sa publikom“, primetio je Đule.BEOGRAD, 28. avgusta:  Beogradski rok bend „Van Gogh“ održao je uspešan koncert u subotu veče (26.08.) na Zemunskom keju u okviru 10. Zemun Festa, a frontmen Zvonimir Đukić Đule otkrio je specijalno za agenciju Tanjug  & Music Pocket da su snimili sedam pesama za predstojeći novi album.


  Kao i uvek, grupa ima veoma obimnu koncertnu turneju uzduž i popreko cele Srbije i regiona na samostralnim svirkama i kao gostovanje na mnogim manifestacijama i festivalima.


U tom pogledu uvek su medju najproduktivnijima po broju koncerata na letnjoj turneji, svaki put maksimalno raspoloženi, neumoljivi, i zanimljivo je da se gotovo nikada ne umore, već deluje da im je svaki novi nastup kao sasvim svež početak, kao da nikada ranije nisu svirali.

 


„Svaki put nam je drugačiji utisak kada sviramo. Posebno nam je drago da smo deo jubilarnog 10. po redu „Zemun Festa“. Ovo je fantastična manifestacija. Volim da kažem – „predjite preko mosta i u Zemunu nikada rokenrola dosta“, istakao je u svom maniru lider grupe Đule.

Pevač, gitarista, kompozitor, tekstopisac, autor svih pesama je naglasio za Tanjug & online magazin Music Pocket da mu je drago da su ovu godinu kao bend muzikom i stihovima potpisali i ukrasili legendarni rok sastavi „Partibrejkers“ koji su nastupali veče pre „Van Gogh“-a i „YU Grupa“, koji su sinoć (27.08.) zatvorili 10. Zemun Fest.


Ove tri rok grupe se smatraju gotovo za vodeće i „najjače“ u Srbiji kada je reč o koncertima, jer su medju najtraženijima po svim festivalima, tako da je uživanje za publiku da oni sviraju tri noći zaredom u Zemunu.


„Ovo je pravi rokenrol triling za vikend pre početak škole. Nećemo preterivati da su tri benda gde spadamo i mi možda najbolji, jer sve naše rokenrol kolege cenimo i poštujemo. Ima tu dosta dobre muzike, svi zajedno se odupiremo nečemu što se zove – aktuelni kulturološki nesporazum“, ocenio je frontmen „Van Gogh“-a.


Bend je priredio koncert od puna dva sata, a pored bine kao gosti slušale su ih razne kolege, medju kojima su upravo braća Dragi i Žika Jelić ispred „YU Grupe“, deo „Riblje čorbe“, tako da svi vole jedni drugima da pruže podršku.


„Van Gogh“ je u junu imao nastup u Beogradu na jubilarnom 20. Beer festu na Ušću pred skoro 100 000 ljudi, i kod njih je specifično da vole često da otrkivaju i osvajaju nove koncertne prostore.   Samim tim, Zemunski kej na platou kod restorana „Venecija“ i učešće na Zemun Festu je za njih premijera, nova teritorija kao poseban izazov.


„Uvek volimo nova mesta za svirke. Suština ovog muzičkog putovanja i jeste intriga, neizvesnost, novi prostori, susret sa publikom u različitim ambijentima. Nekako taj energetski naboj uvek nas testira kao bend kakvi smo napolju, u klubu, kakvi smo u velikom prostoru, da li smo izgubili tu kreativnu oštricu i kreativni zagrljaj sa publikom“, primetio je Đule i dodao da razmišlja da li su se nekad uspavali u velikim prostorima, ili im je nekad draži intimniji klub, što im je uvek ispit zrelosti i novog početka.
Popularna rok grupa je tako ove godine svirala prvi put u klubu „Dorćoleta“ u Beogradu baš na romantičan datum – Dan zaljubljenih, 14. februara, onda su imali rasprodat nastup u Domu kulture Novi Sad, te ih inspirišu nova mesta, a i na aktuelnoj letnjoj turneji su osvajali neke prostore premijerno.


Podsetimo, u glavnom gradu su u prethodnom periodu imali koncerte tri puta u rasprodatoj Mts Dvorani (2019, 2022), bivšem klubu i restoranu Wurst Platz Bar (2019), ranije dva puta i u Beogradskoj Areni, Sava centru, Domu omladine, BelExpo centru, Hali sportova, na Exitu (Petrovaradinska tvrdjava) u Novom Sadu, Arsenal festu (Knežev arsenal) u Kragujevcu.


Novi izazov je trebalo da im bude klub BitefArtCafe na Paliluli u Beogradu tokom maja ove godine, zakazali su dva koncerta, ali usled užasnih tragedija koje su šokirale Srbiju tada,
“Van Gogh” je odlučio da odloži nastupe na jesen, jer nisu bili u stanju da pevaju, sviraju i vesele se.

Rokenrol bend koji postoji 37 godina planira uskoro da zaokruži letnju turneju i da polako izlazi u javnost sa novim singlom ili singlovima uz spotove za novi 11. studijski album.


“Van Gogh ima snimljenih sedam novih pesama. To je u potpunosti novi kreativni nivo i sloj za našu grupu, zaista je iskorak, kao i svaki prethodni put. Publika je navikla od nas da se nikada ne ponavljamo, da ne budemo isti, a da opet ostanemo svoji, tako je i ovog puta. Verujem da će biti na radost i po volji publike, ali ono što je najvažnije, sve te nove pesme su visoko koncertno kalorične”, duhovito je otkrio vodja jednog od najtraženijih srpskih rok bendova poslednjih decenija.  Prethodni album “More bez obala” snimili su 2019. godine.


 Istina, u Srbiji je uvek ogroman broj festivala i manifestacija, stalno se osnivaju nove fešte, svaki grad, selo, manja mesta, varošice imaju svoj “praznik”, dešavanja, i mnogi od njih pruđaju šansu mladim grupama da se afirmišu (“Rokerijada” – Petrovac na Mlavi, nedavno “Story Fest” – prvi put u Nišu, “Arandjelovac zove”).Članovi grupe “Van Gogh”, osim Đuleta, bubnjar Srboljub Radivojević Srba i bas gitarista Dragan Ivanović Gaga – to i najbolje znaju, jer sviraju svake godine na takvim smotrama.


 Možda se nekad čini da je festivala previše, a opet za one druge je premalo, te se ima potreba za osnivanjem novih projekata, kao što je prvo izdanje jednodnevnog rok festivala “Memorijalni moto skup Ivan Petrović”, održan takodje u subotu, 26.08. kod Skejt parka na beogradskom Ušću.


 “Nikad dosta zdrave i dobre poruke mladima. Po mom mišljenju to je ono što je najnužnije i najneophodnije u ovom trenutku. Ta poruka mladim ljudima da ne posustanu, da se okrenu muzici, sportu, pesmama, zdravom životu, jeste poruka koju ćemo svi deliti sa njima dokle god smo aktivni i aktuelni”, zaključio je Zvonimir Đukić Đule za Tanjug / Music Pocket.

IVAN MAKRAGIĆ

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here