ZVANIČNO OTPOČELA 56.GITARIJADA U ZAJEČARU

ROKONAČELNIK MARKO MENDOZA ISTAKAO DA MU JE ČAST ŠTO NASTUPA NA NAJSTARIJEM FESTIVALU NA BALKANU

0
Reklama

Sinoć je predavanjem ključeva grada poznatom basisti Marku Mendozi zvanično otpočela 56.Gitarijada u Zaječaru.

Na svečanoj ceremoniji na Felix Romulijani, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić naglasio je da je Gitarijada oduvek bila domaćin sjajnim muzičarima i grupama, dok je rokonačelnik Mendoza podsetio da je muzika univerzalan jezik i najlepši dar koji briše sve granice među ljudima i teritorijama.

Nakon prvog polufinala u kojem su se predstavili takmičarski bendovi, revijalni program otvorio je prošlogodišnji pobednik Direct Drive iz Zrenjanina, da bi binu prepustio kolegama iz Dece Loših Muzičara. DLM je krenuo s numerom „Ljubav“, a onda nizao hitove – od „Ubiše Pabla“ i „Ljubomore“ do „Prolećnog dana“ i „Vlade Divca“.

Veterani rock’n’roll scene, YU grupa, još jednom su pokazali zašto ostaju i opstaju punih 50 godina. Žika i Dragi Jelić, uz maestralnog gitaristu Petra Jelića i bubnjara Sašu Radojevića Žuleta, izdominirali su scenom – „Opasno te volim“, „Od zlata jabuka“, „Crni leptir“ i „Mornar“ samo su neke od pesama koje je publika na Kraljevici pevala u glas sa svojim idolima.

Na talasu dobrog raspoloženja i pozitivne energije, za sam kraj večeri nastupio je Električni orgazam, koji takođe proslavlja jubilej – 35 godina uspešne karijere.

Gile, Švaba, Ljuba, Banana i Pače prže kao u najboljim danima, a trešnja na tortu sinoćnjeg nastupa je (ne)zvanična himna „Igra rokenrol cela Jugoslavija“ koja je i najpasivnijeg fana Gitarijade naterala da se „ispravlja i savija“.

Večeras se očekuje rekordan broj posetilaca, jer pored Marco Mendoza benda nastupaju i Smak Plus, Cardinal Point i Generacija 5.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here