Zrenjaninski metalcore sastav Forgotten u novosadskom Šapatu

0
Reklama

Zrenjaninski metalcore sastav Forgotten Scream je imao priliku da pokaže šta zna u nedavnom gostovanju u novosadskom Šapatu. Ovaj bend predstavlja spoj istrajnosti, kvaliteta i sirove energije. Već dugi niz godina uporno rade na svojoj muzici, stvarajući kvalitetne pesme koje su prepoznatljive ne samo metal sceni u Srbiji, već i u regionu.
Stil muzike koja kombinuje agresivni metal i hardcore zvuk sa melodičnim refrenima karakteriše Forgotten Scream kao bend koji se ne boji da izrazi svoje stavove i emocije kroz muziku.

,,Ovo je bilo jedno vrlo pozitivno i nesvakidašnje iskustvo za nas. Organizacija je bila savršena i po prvi put smo se upustili u ovakav projekat. Ceo poces je imao svojih izazova, kao na primer in-ear monitoring, a ujedno nam je i ovakvo iskustvo ukazalo na čemu još treba raditi i motivisalo nas da radimo na unapređenju benda. Sve u svemu pozitivno i nesvakidašnje iskustvo za jedan metalcore bend iz Srbije.“ poručuje Antal Kovač, gitarista benda. 

Bend je u Šapatu pored izvođenja svojih pesama imao priliku i da učestvuje u segmentima ,Tvoj zvuk“ i ,,Tvoj stih“ gde su slušali radove drugih bendova i davali svoje sugestije i komentare.

,,Odlučili smo da ugostimo Forgotten Scream iz razloga što je to vrsta benda koji ne viđate često da rade sešne ovog tipa koje mi organizujemo. Sa druge strane cilj nam je da se dotaknemo što više žanrova i pružimo priliku mladim i perspektivnim bendovima iz različitih krajeva zemlje.“ poručuju iz Šapata.

Dodaju još i da: ,,Svedoci smo toga da bendovi koji nastaju sa ambicijom da osvoje evropsko i svetsko tržište neretko bivaju suočeni sa surovom realnošću da taj put nije u istoj meri dostupan bendovima sa ovih prostora i bendovima koji dolaze sa zapada. Nezainteresovanost bendova za rad kolega sa domaće scene je jedan veliki propust na kom moramo raditi. Ključ uspeha leži u jačanju celokupne domaće alt i rokenrol scene koji će doći kroz međusobnu podršku, umrežavanje i konstantan rad na sebi.“

Ceo nastup benda, intervju, ,,Tvoj zvuk“ i ,,Tvoj stih“ možete pogledati na YouTube kanalu Alternativni centar Šapat.

Ono na šta iz Šapata skreću pažnju je i njihov Patreon nalog koji nudi različite povoljnosti za sve one koji bi da podrže njihov rad.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here