Značajne promene na čuvenoj „HOT 100 TOP 10 hit“ listi singlova

Reper sa 52 miliona strimova

0
Billboard Hot 100 - 29. 2. 2020.
Billboard Hot 100 zvezde za 29. 2. 2020.
Reklama

Na Bilbordovoj Hot 100 listi u Americi nije bilo posebnih iznenađenja, jer već sedmu nedelju zaredom na prvom mestu nalazi se reper Roddy Ricch sa pesmom The Box.

Skok sa šeste na petu poziciju napravila je hitmejkerka Dua Lipa sa zaraznom numerom Don’t Start Now, koji je postao njen prvi TOP 5 hit na Bilbordovoj Hot 100 listi. Takođe, ova muzička lista ne može da se zamisli bez Justina Biebera i The Weeknd-a! Velika pop zvezda Bieber je sa svojim aktuelnim singlom Intentions dospeo na deveto, a The Weeknd se sa hitom Blinding Lights vratio među najbolje – sa 12. pozicije direktno na 10. mesto.


Što se tiče iznenadnog uspeha Roddy-ja Ricch-a, njegov spomenuti hit The Box, prema ovonedeljnoj Bilbordovoj top-listi, zadržao je prvo mesto kod najstrimovanijih pesama po osmi put, jer je numera u Americi zabeležila neverovatnih 52,2 miliona strimova! Takođe, pesma je sa osmog skočila na sedmo mesto najprodavanijih digitalnih muzičkih fajlova, a sa druge strane, od najemitovanijih radijskih pesama, sa 13. prebacila se na 10. mesto. Ova kompozicija se zadržala na vrhu najslušanijih R&B/Hip-Hop pesama drugu sedmicu zaredom.

Petu nedelju zaredom, na drugom mestu se nalaze Future i Drake sa Life is Good, i na taj način dvojica repera postaju prvi muzičari koji uspevaju da se pet sedmica zaredom zadrže na Bilbordovoj listi i to na vicešampionskom mestu.

Reper Post Malone je zadržao treće mesto sa hitom Circles, a australijska senzacija Tones and I sa naslovom Dance Monkey plasirala se sa petog na četvrto mesto.Već smo spomenuli uspeh dame Dua Lipa kad je ove sedmice prešla sa šestog na peto mesto, reper Arizona Zervas je sa numerom Roxanne otišao sa sedmog na šesto mesto, dok je čuvena pop atrakcija „Maroon 5“ sa Memories zabeležila pad sa četvrte na sedmu poziciju. Promena ima i kod Luisa Kapaldija, koga je balada Someone You Loved odvela na niže, osmo mesto.Biberov hit Intentions, koji je snimio sa reperom Quavo-m, postao je njegov 18. po redu „Hot 100 TOP 10 hit“ tako što je ove sedmice zabeležio zapažen skok sa 11. na 9. poziciju. Ista pesma je tekuće nedelje dospela na treće mesto najstrimovanijih pesama u Americi, a drugu sedmicu zaredom našla se na listi najslušanijih Bilbordovih R&B pesama. Za Quavo-a je ovaj uspeh četvrti solistički TOP 10 hit, ako mu ne računamo pesme kao člana poznatog trija „Migos“.

Što se tiče Weeknd-ove pesme Blinding Lights, talentovani kanadski muzičar vratio se među prvih 10 Bilbordove Hot 100 liste singlova, tako što se preselio sa 12. na 10. poziciju, što je njegov deseti hit na ovoj popularnoj listi.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here