ZLOSTAVLJANJE NA FILMU

U fokusu 26. Faf-a

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Foo Fighters objavili spot za pesmu “Waiting on a War”

Foo Fighters su na rođendan Davea Grohla, 14. januara, objavili novu pesmu „Waiting On A War“,  a sada smo...

NAŠA TEMA: NEOBIČNA IMENA DOMAĆIH GRUPA (VOL. 3) – INSPIRACIJA U DRUGIM UMETNOSTIMA

Kada Kerber sretne Pinokija i druži se sa Zagorom i Dostojevskim Stigli smo i do trećeg nastavka ove zanimljive...

Banana Zvuk objavili novi reggae remix humanitarnog karaktera

Splitski muzičari koji stoje iza projekta Banana Zvuk nakon „Re-shake“ kompilacije i autorskog singla „OPG“ potpisuju novi remix. Početak...

Dokumentarni film naše rediteljke i glumice Danijele Štajnfeld „Zaceli me“ juče je, na ovogodišnjem 26. Festivalu autorskog filma, imao specijalnu projekciju u Kombank Dvorani.

„Zaceli me“ prikazuje intimna svedočenja žrtava i počinioca seksualnog nasilja sa originalnim materijalom, snimljenim tokom istraživanja procesa prevazilaženja seksualne traume.

Autorka, koja je u prošlosti pretrpela seksualni napad, motivisana svojim iskustvom hrabro otvara dijalog o reperkusijama koje zlostavljanje i seksualni čin pod prinudom mogu ostaviti na čoveka.
„Zaceli me“ prikazan je ove godine na Sarajevo Film Festivalu i Festivalu evropskog filma Palić. 

Danijela Štajnfeld je naša rediteljka i glumica, koja je nakon diplomiranja na Fakultetu dramskih umetnosti ubrzo postigla kritički i komercijalni uspeh kao glumica na filmu, televiziji i u pozorištu. Njen kratki film„Rupa“ iz 2015. godine, premijerno je prikazan na Filmskom festivalu novih filmskih stvaralaca u Njujorku. „Zaceli me“ predstavlja posebno važan projekat za Danijelu, u kom se ona oslanja na svoje lično iskustvo s nadom da inspiriše društvene promene.

Faf je ovu snažnu tematsku odrednicu, inspirisanu Danijelinim ostvarenjem, ove godine obuhvatio kroz programsku celinu „Zlostavljanje na filmu“.

Pored filma „Zaceli me“, u fokusu ovog programa, publika ima priliku da pogleda „Devičanski izvor“ (Ingmar Bergman), „Mušet“ (Robert Breson), „Horoskop“ (Boro Drašković), „Silovanje“ (Džo Salcman), „Loš spoj“ (Nikolas Roeg), „Profesorka klavira“ (Majkl Haneke) i „Život među zvezdama“ (Kler Denis).

Sledeća projekcija filma „Zaceli me“ biće u petak, 11. decembra, s početkom u 12 i 30 časova u Dvorani Kulturnog Centra.

Festival autorskog filma traje od 27. novembra do 16. decembra ove godine, a program se nalazi na zvaničnom sajtu faf.rs .

Radno vreme bioskopskih dvorana, povodom novih epidemioloških mera koje stupaju na snagu – da ustanove kulture rade skraćeno, biće do 17 časova svakog dana.

Bioskopske dvorane u kojima se produžetak Faf-a održava su: Kombank Dvorana, Dom omladine Beograda i Dvorana Kulturnog Centra, dok će, zbog epidemiološke situacije, publika imati mogućnost da prati neke od naslova sa Festivala na onlajn filmskoj platformi mojoff.net koji će biti dostupni za iznajmljivanje sve do 16. decembra.

IzvorPress
FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

DIVLJE JAGODE CD JUKEBOX / JUGOTON/ CROATIA RECORDS

Oduvek sam voleo umetnički izražaj vrhunskog gitariste i kompozitora svetskog, planetarnog a našeg ranga  ZELETA LIPOVAČE,osnivača , sad već...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!