Zlatan Vidović osvojio nagradu na 15. izdanju Mostar film festivala (MOFF)

Kako kaže stručni žiri - laureat je pokazao široku paletu glumačkih rešenja u dočaravanju lika negativca kojeg nije uvek, na prvu loptu, moguće prepoznati kao veliko zlo

0
Reklama


Kako kaže stručni žiri – laureat je pokazao široku paletu glumačkih rešenja u dočaravanju lika negativca kojeg nije uvek, na prvu loptu, moguće prepoznati kao veliko zlo
MOSTAR, 2. novembra – Istaknuti glumac Zlatan Vidović nagrađen je za sporednu mušku ulogu – lik Blekca, u filmu „Lihvar“ reditelja Nemanje Ćeranića, na upravo završenom 15. Mostar film festivalu (MOFF).


Poznati festival je svečano zatvoren u ponedeljak, 1. novembra filmovima „Vikend sa ćaletom“ i „Odluka“.

U odluci žirija festivala se navodi da je Zlatan Vidović pokazao široku paletu glumačkih rešenja u dočaravanju lika negativca kojeg nije uvek, na prvu loptu, moguće prepoznati kao veliko zlo.


Laureat je o samom filmu „Lihvar“ rekao:
Ovaj film mi je veoma značajan jer je rađen sa puno entuzijazma i pozitivne energije. To je prvi film koji je posle korone snimljen u Srbiji. Počeli smo ga tokom pandemije i završili nakon kovida. Urađen je sa skromnim budžetom, ali sa velikim srcem i velikim znanjem čitave mlade ekipe kojoj, siguran sam, predstoji blistava budućnost. Tu mislim na reditelja Nemanju Ćeranića i njegovog  brata Aljošu, producenta filma„.


Kadrovi iz filma „Lihvar“

Takođe je talentovani dramski umetnik istakao koliko mu prija rola Blekca.

Veoma mi je značajna ova uloga, jer sam upoznao mnogo divnih ljudi i što sam tumačio lik koji je dijametralno drugačiji od mene – jedan lik negativca, čoveka bez skrupula, koji se vodi makijavelizmom, da cilj opravdava sredstva“, smatra Vidović.


O samoj nagradi i festivalu, Zlatan je istakao da mu je ovo prva filmska nagrada i posebno mu je važna, jer je dobio na Mostar film festu, pravom festivalu glumačke igre, festivalu glumaca, gde postoje samo glumačke nagrade.

Stoga mi je još veća čast i zadovoljstvo. Veoma sam ponosan na kompletnu ekipu ovog filma „Lihvar“. Zahvalio bih se stručnom žiriju i publici koja je gledala ovaj film i prihvatila ga. Nadam se da će ovaj film osvojiti još mnogo nagrada u bogatom festivalskom životu. Još jednom podvlačim da sam veoma uzbuđen i srećan i da ću nastaviti ovim putem!“, zaključio je nadareni glumac.
Zlatan Vidović trenutno radi na novom projektu, filmu i TV seriji „Oluja“ u režiji Miloša Radunovića, gde mu je partner Jovo Maksić, sa kojim igra upravo i u „Lihvaru“.


Osim toga, uveliko afirmisan glumac je jedan od najzaposlenijih teatarskih glumaca kao stalni član ansambla Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banja Luci, gde nosi dobar deo bogatog repertoara.


U poslednjem periodu Vidović je ostavio traga ulogama u ratnom filmu „Dara iz Jasenovca“ Predraga Gage Antonijevića i TV seriji „Pevačica“ istog autora i producenta.Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here