ŽIVJETI SLOBODNO 2022: Pozitivnom energijom i dobrom muzikom poslata snažna poruka!

0
Reklama

U okviru programa Živjeti slobodno, i obeležavanja Međunarodnog dana pobede nad fašizmom, 14. maja na banjalučkoj tvrđavi Kastel održan je centralni muzički događaj na kojem su nastupili najpoznatiji domaći i regionalni bendovi i izvođači: Dr Nele Karajlić, TBF, Zoster i Sopot.

Svirku je svojim nastupom započeo banjalučki bend Sopot koji je zagrao publiku pred izlazak velikih regionalnih zvezda. 

Nakon njih na binu je izašao mostarski bend Zoster, a ljubitelji reggae zvuka su se opustili uz ritmove ovog popularnog benda koji se poželio svirki, koncerata i publike, pogotovo banjalučke sa kojom, kako kažu, imaju posebnu vezu. 

Mostarci su razdrmali publiku pred izlazak poznatih splićana, grupe TBF čija su očekivanja bila da publika đođe dobro raspoložena i željna njihovog nastupa. Upravo tako je i bilo, a uz najpopularnije pesme ovog benda pozitivne energije i dobre muzike na Kastelu nije manjkalo. 

Na binu je nešto malo nakon ponoći izašao dr Nele Karajlić koji je, očekivano, napravio odličnu atmosferu, pevajući sa publikom uglas dobro poznate pesme, a s obzirom da je prošlo dvadeset pet godina od albuma „Ja nisam odavde“ težište je bilo upravo na pesmama sa istog. Naravno Nele nije zaobišao ni standardni repertoar njegove omiljene rok atrakcije „Zabranjeno pušenje“. 

Bendovi i izvođači koji su u subotu nastupili na događaju Živeti slobodno, koji ukazuje na značaj obleežavanja Međunarodnog dana pobede nad fašizmom, poslali su snažnu poruku publici i skrenuli im pažnju o vrednostima antifašizma u današnje vreme. Osim odlične atmosfere, ovi izvođači pokazali su još jedanput da su rado viđeni gosti u Banjaluci.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here