“Živ čovek” Olega Novkovića premijerno na FEST- u maju

Redovna distribucija u bioskopima počinje 20. maja

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Redovna distribucija u bioskopima počinje 20. maja             

Novi domaći film “Živ čovek” Olega Novkovića nakon festivala u Sofiji i Kotbusu biće premijerno prikazan u Srbiji na predstojećem FEST-u koji će trajati od 7. do 14. maja, dok će redovno bioskopsko prikazivanje početi 20. maja, javio je distributer Taramount film.

Glumačku ekipu u filmu čiji se trejler upravo pojavio, čine poznata imena:
   Nikola Đuričko, Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković i drugi.

Pored reditelja Novkovića i scenaristkinje Milene Marković, koji su u zajedničkim projektima imali nekoliko uspešnih filmova (“Beli, beli svet”, “Sutra ujutro”, “Rudarska opera”, “Otadžbina”, serija “Močvara”), autorsku ekipu filma čine i direktor fotografije Miladin Čolaković, kostimografi Marija Nikolić i Olga Govgan,  scenograf Irena Marjanov, kompozitor Vojislav Aralica, montažer Lazar Predojev i mnogi drugi. 

Zaplet filma prati sudbinu beogradskog rokera i nekadašnjeg član benda “Sinovi”  Igora Đelića – Đelu (Nikola Đuričko), koji živi sa ženom Sunčicom (Nada Šargin), sa kojom ima dosta problema, ali i mnogo godina provedenih zajedno.
  U haosu svakodnevnice, usled jednog ženinog uznemirujućeg priznanja i novosti koje mu priređuje ćerka tinejdžerka, on shvata da želi da promeni svoj život.
  Odlučuje da počne sve ispočetka, a možda i pokuša da ispravi neke greške iz prošlosti. Međutim, nižu se nepredviđeni događaji koji ga odvode u drugom pravcu.

Ovo je emotivna priča o životu koji živimo i životu koji smo želeli da živimo, o posledicama grešaka koje svaki život sa sobom nosi, priča o slobodi, ljubavi, porodici i spokoju, navode autori filma.

JANA BJELICA
Film je snimljen tokom prve polovine 2019. godine dok je Nikola Đuričko, inače član JDP-a, još uvek živeo u Srbiji, a od tada se preselio sa porodicom u Ameriku, gde trenutno snima treću sezonu popularne serije “Stranger Things”.

 U tom periodu je snimao još neke projekte kao što su filmovi “Pijavice” Dragana Marinkovića ili TV serije gde je imao glavnu ulogu kao “Ujka – novi horizonti” ili epizodne role – “Pet” i “Senke nad Balkanom”, druga sezona.
    Nikola Đuričko i reditelj Oleg Novković ranije su sarađivali na filmu “Normalni ljudi”.

  Producenti filma su Uroš Lazić i Ljiljana Đuričko u ime producentske kuće “SALT” iz Srbije, dok su koproducenti “Ostlicht filmproduktion gmbh” iz Nemačke i “The Chouchkov Brothers” iz Bugarske.- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket