„Živ čovek“ Olega Novkovića od 20. maja u bioskopima širom Srbije

Priča o čoveku koji je i dalje mladić i biće mladić do smrti i posle smrti

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno Priča o čoveku koji je i dalje mladić i biće mladić do smrti i posle smrti


Posle uspešne premijere na 49. FEST-u, najnoviji domaći film „Živ čovek“ reditelja Olega Novkovića od 20. maja stiže i na redovan bioskopski repertoar širom Srbije, saopštio je distributer „Taramount film“ iz Beograda.  

Glavni glumac Nikola Đuričko je za ulogu muzičara Igora Đelića Đele nagrađen „Beogradskim pobednikom” za najbolju mušku ulogu u Glavnom takmičarskom program ovogodišnjeg FEST-a.  

Žiri je njegovu kreaciju ocenio kao „jedinstveni glumački izraz kojim nas vodi kroz katarzu glavnog lika koristeći ceo glumački habitus: od suptilnih sredstava pa sve do unutrašnjih tektonskih promena – smrti i njene pobede”. 


  Duboko emotivnu priču o životu, na poseban i iskren način dočarali su i ostali glumci, osim Đurička – Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković i drugi. 
Reditelj Oleg Novković istakao je o svom filmu prema scenariju Milene Marković da je to priča o zbunjenom sredovečnom čoveku koji se i dalje traži, o čoveku koji je i dalje mladić i biće mladić do smrti i posle smrti.  

“Ovo je priča o trenutku posle buđenja iz smrti, gde taj čovek odluči da prihvati svoj život i da ga da drugima”, naglasio je Novković. 

Reditelj i scenaristkinja su potpisali zajednički i dugometražne igrane filmove – “Sutra ujutru”, “Beli, beli svet”, “Otadžbina”, dokumentarac “Rudarska opera”, kao i krimi seriju “Močvara”, čija se druga sezona sprema.  

Nikola Đuričko od 2019. godine živi u Americi, nakon što je snimio ovaj film, koji tek sada izlazi pred publiku, nakon skoro dve godine od završetka produkcije. Dobio je ulogu u najnovijoj, 4. sezoni popularne američke TV serije “Stranger Things” (2016) uz Vinonu Rajder.

Već ima iskustva u stranim američkim ili britanskim serijama – “The Last Panthers”,Legends” uz Šona Bina,Informer”, “Hollands Hoop”, “Genious”, “For All Mankind”, u kojima je glumio dok je živeo u Srbiji, ali se o tome nije toliko pričalo.

Bio je veoma produktivan u snimanju domaćih serija pre nego što je otišao u SAD, tako ga je publika mogla pratiti u dve sezone triler epohe “Senke nad Balkanom” Dragana Bjelogrlića, serijalu “Pet” Balša Đoge, bio je i reditelj nekih epizoda sportske melodrame “Žigosani u reketu” i junak komične serije “Ujka – Novi horizonti” Srđana Anđelića, sa Brankom Katić, od čak 44 epizode.


- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket