„Živ čovek“ i „Oaza“ na Filmskom festivalu u Sofiji

Domaći filmovi osvajaju Bugarsku

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Najnoviji dugometražni domaći filmovi „Živ čovek“ Olega Novkovića i „Oaza“ Ivana Ikića biće prikazani na 25. Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji koji počinje danas, (17.03.) i trajaće do 24. marta.  

   Ta ostvarenja već su premijerno prikazana na međunarodnim fimskim smotrama, a u okviru zvaničnih i redovnih konkursa podržao ih je Filmski centar Srbije (FCS). 


  “Živ čovek” je melanholična komedija o čoveku koji nakon velikih razočarenja u svoje najbliže pokuša da vrati slobodu.  

  Taj film Olega Novkovića prema scenariju Milene Marković imao je nedavno svetsku premijeru na 30. Filmskom festivalu u Kotbusu, Nemačka. 


  Glavnu ulogu tumači Nikola Đuričko, koji je snimanje ostvarenja završio pre odlaska u Ameriku 2019. godine, a osim njega igraju: Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković.  

  Bračni par i kreativni tandem Novković – Marković potpisao je i krimi seriju “Močvara”, kao i prethodne filmove – “Sutra ujutro”, “Beli, beli svet”, “Rudarska opera”, “Otadžbina”.


 
  Radnja filma “Oaza” smeštena je u Dom za decu i mlade sa posebnim potrebama, a zaplet se odvija oko ljubavnog trougla između dve devojke i jednog mladića.
  Njih igraju naturščici debitanti Valentino Zenuni, Tijana Marković i Marijana Novakov, dok su u ulogama vaspitača Maruša Mejer i Goran Bogdan. 


Film je premijerno prikazan u zvaničnom programu 77. Venecijanskog filmskog festivala 2020,  gde je režiser osvojio nagradu „Europa Cinemas Venice Label“, a sam film je proglašen kao najbolji u selekciji “Dani autora”.  

U toku je i 18. po redu program Sofia Meetings gde će biti prezentovani budući domaći filmovi u razvoju –“Mraz” Pavla Vučkovića, “Peščanahronika” Petra Ristovskog,  “Antitalenti” u režiji glumca Radivoja Raše Bukvića, “Embrion”Maše Šarović i “Yugo Florida” Vladimira Tagića, ali i TV serija “Turbo”. 
  U selekciji “Radovi u toku” učestvovaće i projekat filma “Leto kada sam naučila da letim”po romanu Jasminke Petrović, reditelja Radivoja Raše Andrića

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket