Žika Todorovića: Kako se završila moja rokenrol karijera

0
Reklama

Glumac Srđan Žika Todorović na svom Instagram profilu često objavljuje životne uspomene. Poslednja u nizu je ona u kojoj se u vojničkoj uniformi s Kojom iz Discipline kičme dogovara o saradnji.

Žika je usput ispričao kratku priču o tome kako je to u stvari bio početak kraja njegove rokenrol karijere, ali ujedno i početak druge – glumačke.

Dobio sam tih čuvenih 7 dana slobodno iz vojske, polagao na akademiji i ovde Koja i ja kod moje mame dogovaramo o nastavku saradnje u Disciplini kičme, ali sa dva kompleta bubnjeva (Kele i ja). Paradoksalno je da niko od nas nije svestan da je to početak kraja moje r’n’r karijere. Istovremeno i početak jedne druge. Jun ’84“, stoji u opisu fotografije na kojoj su Dušan Kojić Koja i Srđan Žika Todorović.

Glumac je u ekskluzivnoj ispovesti za Nova.rs početkom ove godine između ostalog govorio i o periodu života kada je svirao bubnjeve u legendarnim rokenrol bendovima.

Disciplina mi se desila na najluđi mogući način. Bio sam bez benda, tačnije između dva benda. Radnička kontrola se samo raspala. To je bilo vreme kada je bilo lako sklopiti bend, a još lakše da ga neko napusti.“

Osvrnuo se usput i na to kako je tada funkcionisala rokenrol scena, te zašto su tadašnji muzičari lako napuštali bendove.

Nije bilo para u tome. To nam je zapravo bio hobi i neko malo buntovništvo. Kasnije kad uđeš u ozbiljnije vode, gde još ima i love, onda počinje ozbiljniji pristup svemu. Šarlo se raspao, nastale su Katarina Druga i Disciplina kičme. Njihov bubnjar Kele je iznenada dobio poziv u vojsku i Koja se setio mene, jer smo im u vreme Radničke kontrole bili nekoliko puta predgrupa. Zvao me je da uđem u bend, što je za mene bilo neshvatljivo. To je kao da si fudbaler, pa te iz Radničkog iz Pirota zovu u Crvenu zvezdu ili Partizan. Imao sam sreću da su oni već imali potpisan ugovor, tako da sam ušao u bend, i za mesec dana smo već snimili prvu ploču. Tad sam imao 17 godina. Sa Disciplinom sam svirao četiri, pet godina, pa sam otišao u vojsku i upisao glumu, a paralelno sa glumom sam i dalje svirao u Disciplini. To sve dugujem svom pokojnom profesoru glume, koji me je puštao svaki vikend da idem da sviram. Kasnije smo imali neku fazu gde smo se Koja i ja posvađali, pa me je izbacio iz benda, a poklopilo se da baš u tom trenutku Raka bubnjar napušta EKV. Milan Mladenović i ja smo se i ranije znali iz muzičkih krugova, jer sam tad već bio poznat bubnjar. Pozvali su me u EKV, što sam s radošću prihvatio. Tako neka promena mi je jako prijala, jer je i muzički trebalo drugačije snimati, a i ekipa je bila drugačija“, ispričao je glumac u ispovesti za Nova.rs.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here