Žena tužila Boba Dilana da ju je seksualno zlostavljao kada je imala 12 godina

0
Reklama

Protiv slavnog pevača Boba Dilana (81) podignuta je optužnica, prošlog petka, zbog navodnog seksualnog zlostavljanja maloletne devojčice.

U optužnici se navodi kako je Dilan davne 1965. godine, tada 12-godišnjoj devojčici, identifikovanu kao J.C., koja ga je sada tužila, davao alkohol i drogu, pa zahvaljujući opijatima seksualno zlostavljao u hotelskoj sobi.

J. C. navodi da je pevač tokom aprila i maja 1965. iskoristio svoju slavu kako bi se sprijateljio s njom pre nego što ju je zlostavljao, što je „bilo popraćeno s alkoholom, drogom i pretnjama da će je fizički zlostavljati“.

U optužnici stoji da je to iskustvo na devojčicu ostavilo „emocionalno povrijeđenom i psihološki oštećenom sve do danas“, piše Page Six.

Devojka kaže kako je zbog svega što je proživela morala da potražiti pomoć, a da su posledice „neprolazne i dugotrajne te su joj onemogućile prisustvovanje u njenim uobičajenim aktivnostima“.

Navedeno je da se, između ostalog, morala nositi s depresijom, sramom i anksioznošću.

Optužnica, koja je podignuta na vrhovnom sudu Menhetan, navodi i da ju je Dilan tada držao protiv njene volje i za sad nije poznato koliku odštetu će tražiti.

Dilanov tim se još uvek nije oglašavao o ovom pitanju.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here