“ZEMLJA NOMADA” DOBITNIK OSKARA ZA NAJBOLJI FILM U DOMAĆIM BIOSKOPIMA OD 13. MAJA

Filmovi u distribuciji MCF MegaCom Film-a osvojili sedam Oskara u eminentnim kategorijama

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Sinoć je u Los Anđelesu završena 93. dodela prestižne filmske nagrade Oskar, a zlatna statua dodeljene u kategoriji za najbolji film pripala je ostvarenju “ZEMLJA NOMADA” (Nomadland), dok je rediteljki ovog višenagrađivanog ostvarenja Kloi Đao (Chloe Zhao) pripala prestižna nagrada Oskar za najbolju režiju. Frances Mekdormand  (Frances McDormand) koja je za glavnu žensku ulogu u filmu “Zemlja Nomada” nedavno dobila tradicionalnu BAFTA nagradu, sada je četvorostruka dobitnica Oskara, jer je upravo sinoć ovenačna nagradom za glavnu žensku ulogu.

Nakon prikazivanja na Beogradskom FEST-u, film će se naći u bioskopima od 13. maja.

Nagrada Oskar za najbolji strani film pripala je dansko-švedskoj komediji “JOŠ JEDNA TURA” (Another Round/Druk) reditelja Tomasa Vinterberga. Krajem prošle godine Evropske filmske akademije proglasila ga je najboljim evropskim filmom, a nedavno u Londonu filmu je pripala i BAFTA nagrada za najbolji film van engleskog govornog područja.

Ovo je priča o četiri prijatelja koji rade kao profesori u srednjoj školi, eksperimentišući sa pokušajima poboljšanja svog života, održavajući konstantan nivoa alkohola u krvi.

Oskar za najbolju sporednu žensku ulogu pripao je glumici Juh-Jung Joun za dramu “MINARI” koja će se nakon predstojećeg 49. FEST-u., od 13. maja naći u domaćim bioskopima. 

DIZNI PIXAR animacija “DUŠA” (Soul) osvojila je nagrade u dve kategorije, nagradu Oskar za najbolji animirani film i nagradu za najbolju muziku. Sinhronizovana avantura koja je već nagrađena Zlatnim globusom i BAFTA nagradom za najbolji animirani film trenutno se prikazuje u bioskopima i predstavlja jedno od najgledanijih bioskopskih ostvarenja. 

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket