Zbog epidemiološke situacije novi termin održavanja 67/68. Martovskog festivala

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Ovogodišnji dupli, 67. i 68. Martovski festival biće održan u novom terminu, od 19. do 25. aprila 2021. godine, zbog epidemiološke situacije u Srbiji i bezbednosti učesnika i posetilaca manifestacije.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, koji je i predsednik Odbora Martovskog festivala, istakao je da su beogradske vlasti procenile epidemiološku situaciju i donele odluku o pomeranju termina održavanja duplog izdanja, 67. i 68. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Prema njegovim rečima, program je spreman, ali zbog zdravstvene bezbednosti učesnika procenjeno je da festival treba odložiti i apelovao na sve građane da se pridržavaju mera i vakcinišu, kako bi mogli svi da se vratimo u normalne tokove života i pobedimo ovu pošast.

Prošlogodišnji Martovski festival nije održan iz istih razloga, a ovogodišnje dvostruko izdanje bilo je planirano za termin od 22. do 28. marta – podsetio je Mladenović.

Gradski sekretar za kulturu Beograda Ivan Karl izjavio je danas TANJUG-u da će pored Martovskog festivala biti odložen i FEST, a novi termin održavanja ovog festivala je od 7. do 16. maja.

Najvažnije je da festivali prođu sigurno i komforno za publiku, za sve goste koje eventualno budemo mogli da dovedemo i organizatore. Ni u jednoj galeriji, muzeju, pozorištu, bioskopu, biblioteci ili na festivalu nije zabeleženo nepoštovanje mera. Upravo su to mesta koja koja nemaju slučaje zaražavanja posetilaca i statistički gledano spadaju u najsigurnija – istakao je Karl.

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket