Završni koncert polaznika master klasa Stefana Milenkovića u Čačku

Na repertoaru koncerta, 16. jula u Velikoj sali Doma kulture Čačak biće dela Bramsa, Baha, Betovena, Sen-Sansa

0
Reklama

ČAČAK, 16. jula: Završni koncert polaznika međunarodnog violinskog master klasa Stefana Milenkovića, u organizaciji nacionalne platforme „Srbija stvara“, biće održan danas, u petak, 16. jula u Velikoj sali Doma kulture Čačak. 

Publici će se predstaviti polaznici intenzivnog dvonedeljnog kursa violine  proslavljenog violiniste, pedagoga i kreativnog ambasadora “Srbija stvara” – prof. Stefana Milenkovića, koji se održao u muzičkoj školi “Dr Vojislav Vučković” u Čačku.  

Mladi violinisti će uz klavirsku saradnju profesorke Hilde Švan sa Akademije umetnosti u Novom Sadu, predstaviti reportoar koji su pripremali sa profesorom Milenkovićem. Na koncertu će se predstaviti polaznici iz Srbije – Anastasija Tomić, Sofija Dodig, Andrijana Durmišević, Đurđica Aleksić, Sergej Skeledžijа, Lana Zorjan, Milica Petrović, Miona Topalović, Sofija Glavičić i Ana Tabučić i troje studenata iz inostranstva, Misaki Tanaka (Japan), Matej Mihaljević (Hrvatska) i Kristian Mraček (Češka), a izvešće dela Bramsa, Baha, Bruha, Sen-Sansa, Sibelijusa, Betovena i drugih kompozitora. 

Ulaz je slobodan, ali je zbog ograničenog broja ljudi u publici potrebno unapred preuzeti besplatne ulaznice na blagajni Doma kulture u Čačku. 

Ovim koncertom zvanično će biti završen prvi međunarodni master klas u organizaciji nacionalne platforme Srbija stvara, uz podršku Turističke organizacije Grada Čačka, dok je sledeći mlaster klas predviđen za 2022. godinu. 

Svi polaznici su imali priliku da pokažu svoje znanje i talenat i dobiju nove ideje. Ovo je odlična prilika da se mladi violinisti upoznaju, zajedno slušaju časove i uče i jedni od drugih”, objasnio je Milenković i naglasio da je izuzetno zadovoljan napretkom koji su talenti pokazali u svojim izabranim kompozicijama tokom intenzivnog dvonedeljnog rada na master klasu. 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here