Završeno snimanje psihološkog trilera “Izolacija” sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi

Hiper produktivan glumac vredno radi na nekoliko paralelnih projekata

0
Reklama


Hiper produktivan glumac vredno radi na nekoliko paralelnih projekata

BEOGRAD, 5. novembra: Uspešno je završeno snimanje još jednog srpskog dugometražnog igranog filma “Izolacija” u režiji Marka Backovića, koji potpisuje i scenario sa kolegom Markom Jocićem, o čemu smo pisali ranije.
Glavnu ulogu tumači Miloš Biković, koji je istovremeno i producent filma.

Filmski centar Srbije je podržao nastajanje ovog psihološkog trilera, gde veoma netipičnu rolu ima Biković, jer slične likove do sada nije igrao na malim i velikim ekranima.


Glavni junak Jovan je mladi biolog pun entuzijazma koji iznenadno dobija dobro plaćeni posao nadgledanja migracija životinja u šumi. Na udaljenoj planini, daleko od civilizacije, smešten u drvenoj kolibi preuređenoj u naučnu stanicu, a njegov posao je da vodi računa o održavanju kamera koje snimaju divlje životinje. Na snimcima se u jednom trenutku pojavljuje misteriozni čovek za koga Jovan počinje da sumnja da ga uhodi.

Kako vreme u izolaciji bude odmicalo, Jovan će biti svedok noćnih poseta, čudnih telefonskih poziva i neobjašnjivih zvukova koji će početi da bude njegovu paranoju i strah.

Suočen sa nejasnom pretnjom vodiće unutrašnju borbu sa samim sobom u kojoj neće biti siguran da li je ono što mu se dešava realnost ili plod straha – iluzija. Tako će lik početi da preispituje svoju odluku ostanka u šumi. Tačka njegovog mentalnog pucanja biće situacija kada bude ugledao ubistvo u šumi…

Reditelj Backović je rekao da je snimanje “Izolacije” bilo veoma uzbudljivo i zahtevno.

Veliko zadovoljstvo je bilo raditi sa Milošem Bikovićem koji je imao izuzetno naporan posao s obzirom da veliki deo filma igra sam. Miloš je veliki profesionalac i stoički je izdržao teške uslove snimanja i duboko verujem napravio ulogu za pamćenje”, pohvalio je reditelj svog glavnog glumca.

Takođe je i
stakao da je saradnja sa glumcima Miodragom Mikijem Krstovićem i Anicom Dobrom, kao i svim ostalim glumcima i autorima bila fantastična.

Vreme koje nas je pratilo na planini je otežavalo samo snimanje ali istovremeno dalo mističnu atmosferu koja će biti bitan adut filma, s obzirom da je film žanrovski misterija/triler“, poentirao je režiser Backović, poznat kao scenarista hit komedije “Taksi bluz”.


Autorsku ekipu filma čine i: direktor fotografije Đorđe Stojiljković, montažerka Andrijana Krčmar, scenografkinja Sanja Bulat, kostimografkinja Jelena Đorđević.

Osim spomenutih glumaca, igraju još – Mladen Andrejević, Marko Mak Pantelić.

Producent i koscenarista Marko Jocić je istakao da je snimanje filma počelo 6. oktobra i da je uspešno završeno 1. novembra u Pančevu.
Najveći deo snimanja je urađen na raznim lokacijama u Nacionalnom parku Tara.

“Snimanje je bilo veoma izazovno s obzirom na vremenske uslove, pošto se pored niskih temperatura dešavalo da se u toku samo jednog dana smenjivao sneg, ledena kiša, magla i sunce. I pored toga uspeli smo da savladamo sve prepreke i snimimo materijal koji je veoma uzbudljiv i redak u domaćim produkcijama. Sve pohvale idu celokupnoj ekipi filma i glumcima koji su bili veoma motivisani i koji su uradili fantastičan posao“, smatra Jocić.


Film nastaje u koprodukciji kuća “Viktorija Film” (Srbija), “Archangel Digital” Miloša Bikovića, Livada Produkcija (Hrvatska), Talking Wolf Productions (Srbija).

Filmski centar Srbije je podržao projekat ovog filma na konkursu iz maja 2019. godine.

Biković je nedavno imao premijeru željno očekivanog filma “Južni vetar 2: Ubrzanje”, kao nastavak prvog dela i TV serije “Južni vetar” (2020) iz 10 epizoda.

Osim toga, čeka ga završetak filma “Budi Bog s nama” Slobodana Šijana, dok je u Rusiji postao velika zvezda, tako da se i tamo sprema za nove poduhvate, kao što je “Sluga 2”.
I neprestano snima serije u ovoj zemlji, kao i filmove, pre pandemije i tokom nje, hiper produktivan na više strana i u dve zemlje.


U Srbiji je počeo i snimanje filma “Košare” Balša Đoge tokom 2020, i u međuvremenu postao producent animiranih kratkih ostvarenja, suosnivač kompanije “Archangel Digital” sa kolegom Miodragom Radonjićem.

Upravo su oni zajedno sa italijanskom producentskom kućom “Iervolino Studios” doveli nedavno Džonija Depa u Beograd na promociju prve sezone serijala “Puffins” od 54 epizode, a glavnom junaku Ptici Džoniju Pafu pozajmio je glas – Dep.
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here