Završeno snimanje kratkog igranog filma “Još jedan dan” u režiji poznatog glumca Radivoja Raše Bukvića

Glavna uloga je pripala – Miri Banjac

0
Reklama

Snimanje kratkometražnog igranog filma ,,Još jedan dan’’ scenariste i reditelja Radivoja Raše Bukvića, poznatog glumca (popularan sada zbog serije „Besa“ sezone 1 i 2) i producentkinje Jovane Jovičić, uspešno je okončano tokom novembra u Pambukovici kod Uba..

Ovo dvoje saradnika su u pripremi i dugometražnog igranog filma ,,Antitalenti’’ podržan na konkursima za razvoj scenarija i razvoj projekta Filmskog centra Srbije.


,,Još jedan dan” prvi je kratkometražni igrani film Radivoja Bukvića, sa legendom srpskog i jugoslovenskog glumišta Mirom Banjac u glavnoj ulozi.

Priča prati junakinju baba Smilju od 94 godine, koja boreći se sa usamljenošću, svoju trošnu seosku kuću ispunjava uspomenama.
Kao i većina meštana, njena deca, a potom i unuci, odavno su napustili selo u potrazi za boljim životom.
Baba Smiljina jedina prilika za razgovor je dolazak poštara koji joj jednom mesečno donosi penziju. Nakon njegovog odlaska, kućom odjekuje tišina koja je surovo podseća da je samoća u starosti nepodnošljiva.

Uprkos tome, baba Smilja pronalazi treptaje života u zvucima koji je svakodnevno okružuju.

,,Nadahnuta jednim od poslednjih susreta sa mojom bakom, ovo je priča o prolaznosti i o tome kako čovek može da odluči da traje još jedan dan. Onaj ko se prepusti i preda brzo odlazi, dok borci odlaze onda kada oni kažu da je dosta”, kaže o svom filmu Bukvić.

Mira Banjac mi je od rađanja ideje bila na pameti. Mnogo me je obradovalo što je prihvatila da zaigra u mom scenarističkom i rediteljskom prvencu. Gledajući kako je radost glumačke igre ne napušta ni u poznim godinama, divio sam joj se u svakom kadru. Mnogo sam joj zahvalan na bezrezervnoj podršci koju sam od nje dobio tokom naše kratke i lepe saradnje’’, izjavio je scenarista i reditelj filma Radivoje Raša Bukvić.

Autorsku ekipu filma čine i direktor fotografije i ko-producent Igor Šunter, montažerka Ana Žugić, scenografi Marta Dogan i Milenko Jeremić, kostimografkinja Milica Radovanović, kompozitorka Ana Krstajić, a pomoćnik reditelja je Dragan Nikolić.

,,Snimanje filma ,,Još jedan dan’’ proteklo je izvanredno, uprkos svim otežavajućim okolnostima nastalim usled vremenskih nepilika i pandemije, a zahvaljujući briljantnoj, profesionalnoj i požrtvovanoj ekipi, svim saradnicima, ali i sponzorima koji su prepoznali ideju i omogućili da se početna zamisao u potpunosti sprovede u delo. Verujem da će priča probuditi lepezu emocija kod gledaoca i obogatiti ih porukama koje u sebi nosi’’, istakla je producentkinja Jovana Jovičić.

Ko-producenti filma su Igor Šunter i Miodrag Popović (Forgrade) iz Beograda uz mnogobrojnu podršku od strane – Opštine Ub, Media Plus-a, Šapa Lights-a, Dvorca Ivanović, Aqua Lab-a, restorana “Privilege” iz Uba, Paviljona Markova stolica iz Valjeva, Pošte Srbije i Uni Line-a iz Novog Sada.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here