Završen 10. “Kustendorf Klasik” na Mećavniku, dodeljene su nagrade najboljima

Manifestacija posvećena mladim umetničkim nadama

0
Reklama


Manifestacija posvećena mladim umetničkim nadama


MEĆAVNIK, 5. septembra:  Jubilarni 10. festival klasične muzike “Kustendorf Klasik” u trajanju od dva dana tokom vikenda, završen je u nedelju veče (03.09.) na Mećavniku uz dodelu nagrada najboljim studentima muzičke umetnosti.


Prvo mesto i “Zlatna matrijoška” dodeljena je Rahmanu Satijevu, vokalnom solisti, studentu Oremburškog državnog fakulteta umetnosti „L. i M. Rostropovič„.

Drugo mesto i “Srebrnu matrijošku” osvojio je Roman Sosnjin, pijanista, student Ruske muzičke akademije “Gnjesnih” P. I. Čajkovski, dok je “Bronzana matrijoška” dodeljena Vladislavu Minejevu, saksofinisti sa Akademije džeza, Državne škole duvačkih instrumenata.


KUSTENDORF KLASIK Dobitnici nagrada


Dodeljena su i tri specijalna priznanja koja je nagradila porodica Kusturica.
Priznanja su dobile dve violinistkinje sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Jovana Udović i Stojanka Pešić kao i Zoja Penjkova, student violine Moskovskog državnog konzervatorijuma “P. I. Čajkovski”.

O nagradama je odlučivao žiri koji su činili dirigent Mihail Golikov, direktorka Škole za muzičke talenta iz ĆuprijeDanijela Jović i kompozitor Aleksandar Sedlar.

Pre dodele nagrada nastupio je mladi talentovani violončelista Petar Pejčić u pratnji Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” i dirigenta Radeta Pejčića.

Osnivač festivala, proslavljeni svetski filmski režiser Emir Kusturica poručio je da Mećavnik treba da opstane kao pozornica za ono što se danas zove izuzetnim.
KUSTENDORF KLASIK Petar Pejčić


Sve što je ovde sagrađeno građeno je sa idejom da će jednog dana ovo selo da ispune mladi talentovani ljudi iz celog sveta”, otkrio je Emir Kusturica na zatvaranju festivala.

Podsetimo, festival klasične muzike “Kustendorf Klasik” je zajednički projekat Kusturice i ruske kompanije „Gasprom njeft“.

„Ovaj događaj će postati blistava uspomena za ruske i srpske muzičare koji počinju svoju karijeru. I drago nam je što smo deo toga“, rekao je Aleksandar Dibalj, zamenik generalnog direktora „Gasprom njefta“ za korporativne komunikacije.KUSTENDORF KLASIK Učesnici festivala Kustendorf klasik

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here