Zanimljiv program tokom oktobra u Domu kulture Studentski grad (DKSG)

 Koncerti, filmovi, pozorišne predstave, promocije knjiga

0
Reklama  Koncerti, filmovi, pozorišne predstave, promocije knjiga

  Dom kulture Studentski grad na Novom Beogradu ima zanimljiv i sadržajan program pod krovom svoje ustanove za tekući mesec oktobar, a počeo je večeras sa hit komedijom zabune “Upoznaj mog tatu” od 20 časova u Velikoj sali ustanove.

   Prema tekstu Alana Ejkborna, u režiji Staše Koprivice, kvartet u pravom sitkomu na sceni igraju Andrej Šepetkovski, Dragana Dabović, Andrija Daničić i Katarina Gojković.

  Tokom vikenda u subotu je bio aktuelan Likovni program i projekat “24 sata crtanja stripova” kao i koncert “Filharmonija mladih” na otvorenom.

  Književni program ovog meseca u Amfiteatru je u znaku promocija dve knjige – “Bitka za Evropu” Milana Miličića (8. oktobar) i “Tamna pučina” Dragana Stojanovića (15.10. ), a u Holu Biblioteke DKSG biće 10. oktobra priređena “Izložba knjiga Branko Radičević” autorke Jelene Đokić. Ciklus nepredvidljivih predavanja na programu je 26.10. takođe kao deo Književnog programa, gde je na temu “Ema Bovari i Karmela Soprano” gost urednik – Vladimir Tabašević, dobitnik NIN-ove nagrade za roman „Zabluda Svetog Sebastijana „. 


  Muzičko-pozorišni program je u sredu, 7. oktobra, kada će biti izvedeno scensko delo “Nas dve” u kome nastupa Anja Radonjić-Zoe Kida, pevačica grupe “Zemlja Gruva” uz Tatjanu Kecman koja je i autorka teksta – zabavne priče u vidu muzičkog kabarea o junakinji i njenom alter egu.
   Zoe Kida se već oprobala kao TV voditeljka u nekoliko emisija, a sada će biti i deo glumačkog univerzuma.

   Sto godina opere proslavlja se dalje sa serijalom koncerata “Opera u tvom kraju” po idejnom konceptu da se održava na otvorenom i uvek na različitoj lokaciji, sada se igra na Letnjoj sceni DKSG, gde će 10.10. nastupiti Hor i Orkestar Narodnog pozorišta iz Beograda.


 

  


Sledeći koncert je “Dinamika music” 13. oktobra – električni gudački kvartet sa projektom “Četiri godišnja doba”, gde izvode neprolazna dela kompozitora baroka, klasicizma i romantizma, kao i etno, pop i rok hitove.

   Naredni dan 14.10. je u planu muzički kabare stand up “Brak, ustvari ljubav”  Vladana Savića i Kristine Savić, bračnog para u privatnom životu i na sceni, koji se igra već godinama u Teatru Vuk i na mnogim scenama Srbije kao uspešna turneja.

   Koncert alternativnog rok sastava “Krilat i beo” na muzičkom programu je u petak, 16.10. na Markovim klupicama, gde se publika može upoznati sa emotivnom i melodičnom muzikom, dok je poslednji koncert u oktobru je  “The Byrds” i kantri rok – 27.10.  Filmski program počinje 17.10. projekcijom ostvarenja “Telo Hristovo” poljskog reditelja Jana Komasa, a naslov je na repertoaru i 19. oktobra.

   Festival animiranog filma “Balkanima” Akademskog Kino kluba rezervisan je za dva datuma – 20. i 25. oktobar, a kompletan filmski program za ovaj mesec će biti završen 30. i 31. oktobra sa delom “O beskonačnosti” reditelja Roja Andersona iz Švedske.

   Pozorišni sadržaj će biti okončan 29. oktobra sa predstavom “Plastelin” Beogradskog dramskog pozorišta, po drami ruskog autora Vasilija Sigareva, u režiji Marka Torlakovića.
   U toj teškoj drami o odrastanju i mučnim situacijama veoma uverljivo i naturalistički igraju – Aleksandar Jovanović, Jana Milosavljević, Maja Ranđić, Aleksandar Vučković, Ljubomir Bulajić.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here