Zaključen muzički i popratni program jubilarnog TAM TAM Music Festivala

0
Reklama
  • Flamingods, M.O.R.T., Repetitor, Nemeček, KOIKOI, Lelee i The Ballet  Bombs samo su deo od preko 20 izvođača koji će obeležiti jubilarni TAM TAM Music Festival.
  • Osim muzičkog programa, TAM TAM Music Festival nudiće jogu, radionice pevanja, sitotiska, ronjenja, izrade keramike, prepoznavanja lekovitog bilja, šetnje s arheologom i tattoo gostovanje.
  • TAM TAM će posetiocima nuditi isključivo vegansku hranu te približiti eco-friendly i DIY stav koji neguje od svojih početaka.

Organizatori TAM TAM Music Festivala zaključili su muzički i dodatni program za deseto jubilarno izdanje festivala. Tokom proteklih godina TAM TAM Music Festival je iz okupljanja i druženja muzičara izrastao u događaj koji ima reputaciju jednog od najboljih malih festivala u regiji. Ove godine festival se održava od 9. do 17. jula, a ulaznice su dostupne putem stranice ENTRIO.

TAM TAM je oduvek bio popularna destinacija za ljubitelje nezavisne muzičare u regiji i više smo nego srećni što smo postali malo indie središte tokom ovih 10 dana leta. Ideja nam je od početka bila biti podrška muzičarima. Uz lokalne koncertne prostore, nezavisni festivali su zapravo inkubatori za nove talente. Uvek se trudimo imati veliki postotak novih i mladih umetnika, a TAM TAM je često mesto  gde oni stiču svoje prvo festivalsko iskustvo sviranja pred većom publikom.” izjavio je Juraj Vujnović iz udruge Pelišnjak koja je organizator festivala.

Bogat i dodatni program za obeležavanje 10 godina postojanja

Ove godine na TAM TAM Music Festivalu svira preko 20 izvođača i izvođačica, uključujući Flamingods, M.O.R.T., Repetitor, Nemeček, KOIKOI, Lelee, The Ballet  Bombs, Nina Bulatovix, Truth#Tribe, Nemanja, Sara Renar, Živa voda, Eine, Čuvarkuća, Crno dete, Fogsellers, Etceteral, Revirgin, Ensh, Peter Piek, JeboTon ansambl te DJ-e Mera Bhai i CiaoCesco.

Osim muzičkog programa, TAM TAM Music Festival obiluje i brojnim radionicama, koje su često besplatne. Tako će ove godine posetioci moći iskusiti svakodnevno opuštanje uz već tradicionalne satove joge u programu ”TAM Yoga Flow”, pod vodstvom profesorke i sertifikovane učiteljice yoge Ilijane Vujnović. Od radionica se ističu one tradicionalnog pevanja, sitotiska i ronjenje, a posebnu pažnju su privukle najave o radionicama keramike te prepoznavanja lekovitog bilja. TAM TAM je posetiocima omogućio i da nauče nešto o bogatoj i burnoj istoriji samog mesta Sućuraj i okoline kroz dve jutarnje šetnje s arheologom, profesorom Nikšom Vujnovićem. Za kraj, posetioci će moći i odneti tetovažu kao suvenir iz Sućurja, jer će deo festival ugostiti i dvoje mladih tattoo artista, Tatuovirke i Blananu.

Prvi muzički festival u hrvatskoj koji je potpuno veganski 

Ekologija i DIY stav su oduvek bili deo promišljanja organizatora TAM TAM Music Festivala. Tako su se godinama pre svakog festivala skupljale staklene teglice koje se koriste umesto jednokratnih plastičnih čaša. Od prošle godine TAM TAM svojim posetiocima nudi višekratne brendirane čaše od reciklirane plastike koje se mogu uzeti kući kao suvenir. Svake godine organizovani je i čišćenje plaže oko Sućurja. Proteklih godina volonterima se priprema veganska hranu, a od prošle godine su odlučili da će i posetiocima nuditi isključivo vegansku hranu na festivalu, namirnicama koje se nabavljaju većinom od domaćih tvrtki i OPG-ova. Ove godine će obroci u kampu i igralištu biti pripremani od iskusne veganske kuhinjske ekipe Zeleni Vaal.

TAM TAM kamp smešten je u gustu borovu šumicu na samoj obali kristalno čistog mora, kraj gradske plaže Česminice. U kampu postoji i sva potrebna infrastruktura, poput struje, vode, tuševa, toaleta i hlada. Sama blizina mora, borova šuma i mala pozornica osigurava uživanje i pokrivene osnovne potrebe svakog posetioca festivala.

Posetioci, karte (festivalske, polufestivalske, dvodnevne i dnevne) mogu kupiti putem Entria.

KRAJ

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here