Zagrebački instrumentalni prog rock sastav Doringo dolazi u KSET-u

Zagrebački instrumentalni prog rock sastav Doringo dolazi u KSET u srijedu, 25.03., promovisaće svoj novi album pod imenom "*Gužva u Svemiru

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Buč Kesidi večeras uživo na Instagramu

Bend Buč Kesidi večeras će se družiti sa obožavacima uživo na Instagramu a pored razgovora sa fanovima, izvešće nekoliko...

Steve Hackett u izolaciji izvodi pesme Genesisa

Gitarist popularne grupe Genesis, Steve Hackett, kao i celi svet nalazi se u izolaciji gde muzikom pokušava...

Odložena premijera nastavka kultnog filma Top Gun

“Top Gun: Maverick”, nastavak filma Top Gun iz 1986. godine trebao je premijerno biti prikazan 24. juna,...

Ovo je njihovo drugo studijsko izdanje dugog formata (nakon “Infography” iz 2017.). Sastav čine Mihovil Jurdana (bas), Damir Mihaljević (bubanj) i Doringo (gitara, produkcija). Osam instrumentalnih pjesama u surf/world/prog/rock maniri su snimljene u Slamasonik studiju te studiju SveMir u Zagrebu.

Izdavač je Hitchtone Music & Promotion. CD će se moći naći na policama glazbenih dućana, a digitalno izdanje na svim relevantnim on-line servisima. Album otvara surf rock broj “Mrežničko Kolo” kojim Doringo daje novi termin u žanru: zemljopisni rock (geographical rock). Na saksofonu gostuje Mak Murtić.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 kn moguće je kupiti u
KSET-u i Dirty Old Shopu dok će na dan koncerta cijena iznositi 40 kn.

Sastav koji će nastupiti u KSET-u čine Mihovil Jurdana (bas), Damir
Mihaljević (bubanj), Doringo (gitara), Mak Murtić (sax) i Lucija Stanojević
(violina) dok su kao gosti na albumu sudjelovali i Orjen Riđanović
(akustična gitara) te Aldo Foško (bas klarinet).

Slijedi “Privid Zajedništva” na kojoj gostuje Aldo Foško na bas klarinetu. “Kineska Močvara” nas vodi na daleki istok. Za ovu stvar napravljen je i spot koji je objavljen zajedno s albumom:

Rasplesani “Drabo Nuevo” zatvara prvu polovinu albuma.

“Rimska Salata”  kao jedan od singlova kojim je album i najavljen nastavlja avanturistički ton albuma. Inspirirana je starim rimskim putevima po Velebitu. Gost na bas klarinetu je Aldo Foško.

Šesta skladba po redu nosi naziv “Vrlika”, a nazvana je po kultnom mjestu u Dalmatinskoj zagori. Kao gosti na violini i akustičnoj gitari pojavljuju se Lucija Stanojević i Orjen Riđanović.

Predzadnja stvar slovenskog naslova “Enofazni Števec” je u zanimljivoj 9/8 mjeri sa prog rock energijom. Album zatvara “Blue House”, korčulanske inspiracije koja se očituje u mediteranskoj atmosferi.S ovim albumom Doringo nas je prošetao svojim zemljopisnim rockom.

info

Biografija:

Sve je počelo 2006. godine osnutkom benda “Šta ima?” koji je kroz mnogobrojne postave (točno njih 8) isprofilirao zvuk i želje jednog od autora. Taj autor je Doringo, koji je i nazvao sastav po sebi nakon raspada matičnog benda. U formi tria koji čine Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas) i Damir Mihaljević (bubanj) djeluju od 2016. godine. Prvi album “Infography” izlazi 2017. a nakon njega nekoliko singlova te live snimaka da bi konačno novi album “Gužva u Svemiru” izašao početkom 2020. Doringo je skovao novi termin kako bi opisao svoju glazbu, a to je “zemljopisni rock” iliti “geographical rock” što bi na kraju moglo završiti kao “geo-rock”. Glazba je definitivno avanturistička i vodi vas na putovanje diljem globusa, što djelomično i opravdava često korišten termin “world music” priljubljen uz doringovo djelovanje. Kao gosti bilo u studiju ili na koncertima pojavljuju se redom renomirani glazbenici: Orjen Riđanović (akustična gitara), Mak Murtić (saksofon), Aldo Foško (bas klarinet), Lucija Stanojević (violina), Krunoslav Kobeščak (udaraljke), Danijel Maoduš (akustična gitara), Franjo Stojaković (klarinet, saxofon) te Fran Krsto Šercar (udaraljke).

Diskografija:

Live at Medika (2010) EP

Bebekizza (Live@SC) (2011) SINGLE

Infography (2017) ALBUM

Termini (Live@CKT) (2018) SINGLE

Enofazni Števec (2018) SINGLE

Vrlika (2018) SINGLE

Rimska Salata (2019) SINGLE + SPOT

Kineska Močvara (2019) SINGLE + SPOT

Gužva u Svemiru (2020) ALBUM

IzvorPress

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Beogradska grupa NBG objavila novi video spot za pesmu “Beži”

Nakon spotova za pesme „Nove godine“ i „Osuđen na bes“, kultna beogradska grupa NBG objavila je još jedan video sa albuma...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Novo u Shop-u

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!