Zack de la Rocha (RATM) nastupio prvi put nakon povrede

0
Reklama

Zack de la Rocha, frontmen i vokalist Rage Against the Machine ovog je četvrtka nastupio prvi put nakon teške povrede ahilove tetive. De la Rocha je nastupio s hip-hop duo Run The Jewels u Los Anđelesu.

Izveo je pesmu “Close Your Eyes (And Count to Fuck)”. Pesmu koju je duo s De la Rochom izdao još 2015. na drugom studijskom albumu, “Run the Jewels 2”. Publika je bila oduševljena dolaskom De La Roche, koji je nastupio bez većih poteškoća.

Podsećamo, De la Rocha je ahilovu tetivu povredio još prošle godine na koncertu Rage Against the Machinea u Čikago. Tamo je, izvodeći “Bullet in the Head” nezgodno stao, zbog čega mu je pulka ahilova tetiva. Iako je bend nastavio još mesec dana s turnejom, 11. avgusta je bio otkazan evropski deo turneje. Ostatak turneje, uključujući i severnoameričke koncerte koji su se morali održati ove godine, bend je otkazao 4. oktobra prošle godine.

Zbog povrede je bend bio prisiljen otkazati ostatak druge povratničke turneje, “Public Service Announcement”. Između ostalog, zbog povrede je bio otkazan i bendov koncert u Zagrebu. On se je trebao održati 17. septembra prošle godine u zagrebačkoj Areni. Bend je inače s turnejom počeo još 2020., iako su koncerti zakazani za tu godinu bili odloženi zbog pandemije.

Run the Jewels, na čijem je koncertu Zack de La Rocha nastupio, trenutno obeležavaju desetu godišnjicu postojanja. Iza njih se nalaze četiri studijska albuma, a turneju “RTJX” u sklopu desete godišnjice završili su upravo u Los Anđelesu. Dvojac je turneju započeo 13. septembra u New Yorku, a u sklopu turneje posetili su još Čikago, Atlantu i Los Anđelesu. U svakom posećenom gradu je duo nastupio četiri večeri za redom.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here