Wardruna najavila online koncert “PRVI LET BELOG GAVRANA”

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Na proleće TV serija “Deca zla” prema popularnom romanu

 Scenario za buduću TV seriju od 10 epizoda napisan je tokom 2020. godine, a na proleće se očekuje početak snimanja, u...

Glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini, prenosi Nova.rs.

Boris Komnenić rođen je 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd. Diplomirao...

DOBITNIK ZLATNOG MEDVEDA “BAKSUZNI KRES ILI LUDA PORNOGRAFIJA” PREMIJERNO NA FESTVALU AUTORSKOG FILMA

Na tek završenom 71. Međunarodnom filmsko festivalu u Berlinu proglašen je dobitnik najprestižnije nagrade festivala, te je ovogodišnjeg Zlatnog medveda za najbolji film osvojilo ostvarenje "BAKSUZNI KRES...

Pre nego što publika u novembru ove godine bude imala priliku da grupu Wardruna vidi uživo u našoj prestonici, norveška muzička senzacija je odlučila da obraduje svoju publiku širom sveta online koncertom pod nazivom “Prvi let belog gavrana” koji će biti emitovan 26. marta.

Wardrunin prepoznatljivi zvuk nema granica, on nadmašuje vreme, jezik i muzičke žanrove. Norveška grupa već godina izaziva divljenje svojim jedinstvenim, autentičnim i izvanrednim scenskim nastupima.

Usled globalne pandemije, Wardruna želi da joj se publika iz svojih domova pridruži na ovom ambicioznom virtualnom koncertu pod simboličnim nazivom “Prvi let belog gavrana”. Ovim koncertom bend kreće u potragu za ponovnim povezivanjem publike iz celog sveta i preispitivanjem celog iskustva Wardrune na potpuno novi način.

Svi koji budu gledali ovaj online koncert, mogu očekivati premijerno izvođenje pesama s njihovog novog albuma „Kvitravn“ zajedno s njihovim ranijim radovima, smeštenim u posebnom okruženju uređenom posebno za ovo veče.

Novi album grupe Wardruna “Kvitravn” koji je objavljen 22. januara osvaja sve svetske top liste, tako da se u Kanadi i Austriji za samo dve nedelje našao na prvom mestu, dok je u Nemačkoj, Švajcarskoj i Americi zauzeo visko drugo, odnosno teće mesto. 

O novom albumu, osnivač Wardrune Einar Selvik otkriva: „Ponavljati i kopirati prošlost nije mnogo teško, ali razumeti i integrisati drevne misli, alate i metode sa stvarnom svrhom u kreaciju koja je relevantna za moderno doba zaista je izazov i ostaje glavni cilj u našem radu.“

Ulaznice za online koncert grupe Wardruna “Prvi let belog gavrana”, kao i specijalni merchandise paketi biće dostupni od 5. februara u 10:00 sati na Tickets.rs linku.

FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Učesnici ILMC panela „Budućnost festivala“ optimistični oko festivalskog leta 2021

Optimizam i pozitivne vibracije preovladavale su panelom “Budućnost festivala: Srž prioriteta” održanog u okviru 33. izdanja ILMC-a, jedne od najvećih globalnih...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket