Vranje: Svečano otvoren ovogodišnji Piano summer

0
Reklama

Milenković je na otvaranju istakao da je ova svetkovina klasične muzike postala svojevrsni brend našeg grada. – Tokom trajanja manifestacije, Vranje postaje grad ispunjen notama BetovenaBahaŠopenaMocartaČajkovskog, mesto vrhunskih interpretacija svetski poznatih kompozitora i magije umetnika koju stvaraju na svojim instrumentima.

   Vranje, grad koji ima dušu, grad sevdaha i meraka, grad trubevranjske gradske pesme poznat je i kao grad festivala ,,Piano Summer“.   Zahvaljujući mnogim preduzetim aktivnostima, uključujući i one vezane za organizaciju i održavanje ove manifestacije, Grad Vranje je 2019. godine uvršten u članstvo u UNESKOmreži kreativnih gradova za oblast muzika.

  Na to smo veoma ponosni, jer su na taj način otvorene nove mogućnosti za razvoj i unapređenje kulture našeg grada – rekao je gradonačelnik.  Takođe, dodao je da će u narednom periodu Grad podržati sve događaje koji Vranje pozicioniraju bolje na kulturnoj mapi Srbije.  – Ovaj festival prvenstveno je izgrađen na entuzijazmu, posvećenosti i volji mnogih umetnika, pre svega pijanista, ali i drugih aktivista i promotera kulture.  Umetnici su ti koji predstavljaju dušu svakog festivala.  

Pored umetnika dušu festivala čini i publika,  kojoj se zahvaljujem na dugogodišnjoj toploj recepciji – rekla je Marija Dinov, predsednica udruženja umetnika ,,Piano Summer”.  Na svečanom otvaranju nastupio je pijanista Zoran Imširović osnivač i umetnički direktor festivala ,,Pianno Summer”.  Sutra će se vranjskoj publici predstaviti portugalski pijanista Adrijano Žordao.  Festival traje do petka, 6. avgusta, a ulaz za sve koncerte je slobodan.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here