Vodič za nadolazeće showcase festivale u Evropi

Otkrivanje talenata je ‘wet dream’ muzičke branše. Neki to rade traženjem pesama po youtubeu i blogovima, dok drugi žele intimnije iskustvo koje nude samo nastupi uživo, a za to služe showcase festivali kojih je čitava mreža u celoj Europi i šire.

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Prema pisanju muzičkog magazina www.muzika.hr showcase festival je festival koji služi prvenstveno promociji novih izvođača s potencijalom međunarodnog rasta. Showcase festivali su prisutni globalno, a izuzetno su aktivni u Evropi te su međusobno umreženi zbog čega je biti prepoznat na njima u interesu svakog ambicioznog izvođača obzirom da su posetioci publika koja voli istraživati nova imena, muzička delegacija kao što su muzički diplomati iz export ureda, bookeri, agenti i menadžeri, mediji, blogeri, diskografi, preduzetnici, investitori, naravno, zadnje, ali i najbitnije – sami muzičari.

https://www.facebook.com/indirektbg/

Šta je to mreža showcase festivala INES i zašto je to bitno?

Veći deo festivala navedenih u članku deo su INES programa. Što je INES i zašto je to vrhunska stvar za breakthrough izvođače? INES (Innovation Network of European Showcases) program je koji obećavajućim talentima iz svih zemalja omogućuje napredak u međunarodnoj karijeri nastupom na showcase festivalima delom Europe. INES je mreža 20 evropskih showcase festivala, a koji je podržan sredstvima EU.

Svaki INES festival predlaže perspektivne umetnike iz svoje zemlje za INES #talent kategoriju.

Pravo na prijavu ostvaruju svi mladi bendovi iz Austrije, Hrvatske, Češke, Nemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Litvanije, Luksemburga, Severne Makedonije, Poljske, Portugala, Rumunija, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španija, Švedske, Švajcarska i Velika Britanija.

Šta je tu toliko dobro? Izabrani kandidati imaju priliku da se predstave širom Evrope; zapravo je kandidat i obavezan da bude dostupan za najmanje 8 od 20 INES showcase festivala u nadolazećoj godini.

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket