Vodič za nadolazeće showcase festivale u Evropi

Otkrivanje talenata je ‘wet dream’ muzičke branše. Neki to rade traženjem pesama po youtubeu i blogovima, dok drugi žele intimnije iskustvo koje nude samo nastupi uživo, a za to služe showcase festivali kojih je čitava mreža u celoj Europi i šire.

0
Reklama

Prema pisanju muzičkog magazina www.muzika.hr showcase festival je festival koji služi prvenstveno promociji novih izvođača s potencijalom međunarodnog rasta. Showcase festivali su prisutni globalno, a izuzetno su aktivni u Evropi te su međusobno umreženi zbog čega je biti prepoznat na njima u interesu svakog ambicioznog izvođača obzirom da su posetioci publika koja voli istraživati nova imena, muzička delegacija kao što su muzički diplomati iz export ureda, bookeri, agenti i menadžeri, mediji, blogeri, diskografi, preduzetnici, investitori, naravno, zadnje, ali i najbitnije – sami muzičari.

https://www.facebook.com/indirektbg/

Šta je to mreža showcase festivala INES i zašto je to bitno?

Veći deo festivala navedenih u članku deo su INES programa. Što je INES i zašto je to vrhunska stvar za breakthrough izvođače? INES (Innovation Network of European Showcases) program je koji obećavajućim talentima iz svih zemalja omogućuje napredak u međunarodnoj karijeri nastupom na showcase festivalima delom Europe. INES je mreža 20 evropskih showcase festivala, a koji je podržan sredstvima EU.

Svaki INES festival predlaže perspektivne umetnike iz svoje zemlje za INES #talent kategoriju.

Pravo na prijavu ostvaruju svi mladi bendovi iz Austrije, Hrvatske, Češke, Nemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Litvanije, Luksemburga, Severne Makedonije, Poljske, Portugala, Rumunija, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španija, Švedske, Švajcarska i Velika Britanija.

Šta je tu toliko dobro? Izabrani kandidati imaju priliku da se predstave širom Evrope; zapravo je kandidat i obavezan da bude dostupan za najmanje 8 od 20 INES showcase festivala u nadolazećoj godini.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here