VLATKO STEFANOVSKI: VIRTUOZ NA GITARI 10. DECEMBRA U MTS DVORANI

0
Reklama

Jedan od najpriznatijih gitarskih virtuoza na svetu Vlatko Stefanovski održaće svoj solistički koncert 10. decembra u mts Dvorani. Nakon brojnih nastupa u okviru festivala u nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata, vrsni muzičar ove zime na istom mestu održaće svoj nastup sa njegovim triom.
 
Stefanovski se u karijeri dugoj skoro 50 godina, kako kroz grupu Leb i sol, tako i u solo karijeri, istakao kao vrsni instrumentalista, te slovi za nekog ko  vešto kombinuje etno džez,  rokenrol, džez fjužn i bluz sa primesama, kako kritičari ocenjuju „makedonske tradicionalne muzike i neparnih ritmova“. Poznat je kao neko ko sve ove zvukove spaja u jedno, te važi za jednog od omiljenih muzičara na našim prostorima.
 
Poreklom iz Makedonije, Vlatko Stefanovski je rođen  u glumačkoj porodici, a gitaru je počeo da svira sa 13 godina, da bi do svoje 20-te oformio čuveni sastav Leb i sol.
 
Sa Leb i sol objavio  je 13 albuma i nastupao širom sveta.
 
Međutim, Stefanovski je tokom svoje solo karijere objavio i brojne solo albume,  radio je muziku za film i pozorište,  i saradjivao sa brojnim imenima i orkestrima.
 
KARTE ZA KONCERT SU U PRODAJI NA MTSDVORANA.RS I NA BLAGAJNI MTS DVORANE

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here