VLADIMIR NEDELJKOVIĆ ZONTAG CD The best of nothing

0
Reklama

Pred nama je svež, tek iz studija  izvađen, prvoklasan, kao prelepa integralnog vekna hleba, ciklus rada i akcija pesama koji se zove The best of nothing. Pregršt numera za svačiji -istančan doduše-doživljaj! Numere su pretežno na srpskom jeziku odpevane i u akustičnom gitara set instrumentalnom sazvučju izvedene. VLADIMIR NEDELJKOVIĆ ZONTAG je veoma vredan i predan umetnik i to dokazuje već decenijama unazad,i na tome mu trebamo odati svako poštovanje, pažnju i čast.

Veoma raskošan materijal, razbrušen i vedar. Poletan. Nimalo melanholičan. Naprotiv! VLADIMIR NEDELJKOVIĆ ZONTAG crpi inspiraciju i energiju iz prirode,iz života iz čiste emocije, pravi sopstvene kalambure i rime. Sve to deluje unekoliko bajkovito i prijatno slušljivo. Veoma prihvatljivo! ZONTAG ne pravi pesme po klasičnom rock n roll kanonu. On se drži sopstvenog autorskog pečata čak i onda kada, s vremena na vreme, zaluta u ćorsokak, iz kojeg se odmah vraća n pravi put, kada električna gitara daje pritisak na papučici njegove gitarske pedale . THE SUN BIRD je magično transcendentalna poema, instrumental, i nekako mi se čini, izdvaja se od ostatka materijala. Ima tu krajnje ezoteričnu moć. Taj tač, impuls i nerv!

Ima i dinamičnijih numera ovde. Pre svega mislim na zvučni dokument DODOLE!

ZONTAG peva o lepoj , slatkoj SLOBODI!

PROCVETAM je ona numera sa početka ove recenzije koja je pola na engleskom jeziku pola na srpskom jeziku fantastično skrojena, efektna, balansirajuća, vodeća i moćna. Ona poput jakog okeanskog talasa naprosto vas nosi da jedrite na umetnosti koju vam ZONTAG nesebično daruje! Odavno nisam čuo nešto ovako- čisto i neukaljano!

Song NE MOŽE DUŠA DA SE SMIRI je unekoliko bluz varijanta, i to ona najsjajnija, najbriljijantnija! ZONTAG je iskren, ispovedan i iskren i crpi poslednji dahkoji ima. Srce igra rock n roll jer misli ga bole- kazuje on u pesmi NE MOŽE DUŠA DA SE SMIRI! Ovo je lični favorit potpisnika ove CD recenzije, ukoliko mi dopustite na toj slobodi.

Petominutna akustična OKEAN je vrhunska, pevljiva, melodična, estetski doterana, ima svoj fokus,kao i patos i bekgraund. ZONTAG je fabulozan. ZONTAG je unikatan. ZONTAG je raritetan. ZONTAG je sofisticiran. ZONTAG je suptilan! Opet ZONTAG i u OKEANU govori o SLOBODI!!!

Magično privlačno. Muzički prihvatljivo čak i radijski frendli. Unekoliko i komercijalno a rock n roll!

Odlično!

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here