VIVA VOPS objavili spot za singl „Rasprodaja sreće“

0
Reklama

Pobednici trećeg izdanja Bunt Rok Festivala, bend Viva Vops, objavili su video spot za pesmu „Rasprodaja Sreće”. Ovo je ujedno i četvrti, poslednji spot koji je nastao kao rezultat uspešne saradnje benda sa emisijom „Bunt“, uz podršku Sokoja.  Autori spota su Branka Glavonjić i Marko Đukić.

Bunt rok festival je na ovaj način dodelio još jednu nagradu bendovima koji su se istakli. Rad na video spotovima za bendove „Kora“, „Lagana Sreda“, „Empathy Soul Project“ i „Viva Vops“ je za mene, lično, predstavljao jedno novo, višeslojno iskustvo. Sada potpuno drugačije doživljavam muziku ovih bendova, a rad domaćih muzičara sagledavam iz ugla autora. Jer, ne čini uspešnim jedan bend samo njihova muzika, već i sve ono što publika ne vidi i ne zna, a to je da ogroman rad i trud stoji iza svega što napišu i stvore.“, kaže Branka Glavonjić autorka emisije Bunt i Bunt rok festivala.

Pesma je nastala pre dve godine, ali se nazivom i tematikom savršeno uklapa u bilo koji period od 90-tih do danas, a jednim dobrim delom najavljuje i buduće apokaliptične događaje koji nas čekaju. kaže pevač, gitarista i frontmen benda Viva Vops, Aleksandar Ćurčić

Tekst pesme govori o večitoj borbi koja se odvija oko nas ali pre svega u nama samima . Govori o propadanju ljudskog materijala, čoveku koji sve više zaboravlja na sebe, na svoju kulturu, istoriju, koji postaje samo jeftina potrošna roba u sistemu.  ”– dodaje  Ćurčić.

Spot je sniman u klubu  „Subeerni Centar“ u Beogradu,

Ovim spotom smo hteli vizuelno da dočaramo bahatost i nebrigu elite svakog korumpiranog sistema, koja se kocka sa našim životima, našom imovinom, zdravljem, razmišljajući samo o tome kako dodatno da nas potroše, iscede i opljačkaju, bez ikakvog rizika po njih same .“ otkriva Aleksandar Ćurčić i dodaje:

„Verovatno smo takvo devastirano društvo i zaslužili svojim nemarom, pohlepom, sebičnošću i nebrigom za prirodu, druge ljude i generalno svet oko nas .“

„Spot za pesmu „Rasprodaja Sreće“ je prvi u nizu spotova koje će bend Viva Vops objaviti pre izdavanja prvog studijskog albuma .

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here