Violinista Nemanja Radulović 4. februara na Kolarcu, krenuo na svetsku turneju

Ispunjen januar i februar koncertima po Evropi – Francuska, Nemačka, Švajcarska, Španija

0
ReklamaIspunjen januar i februar koncertima po Evropi – Francuska, Nemačka, Švajcarska, Španija


BEOGRAD, 6. januara – Istaknuti srpski i svetski violinista Nemanja Radulović zakazao je novi koncert u Beogradu, u Kolarčevoj zadužbini za 4. februar ove godine, otkrio je muzičar na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.


“Srećna Nova godina! Ako želite da slušate Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Ravela, i ako se nalazite negde u blizini, dobrodošli ste”, zapisao je uspešni umetnik Radulović na spomenutoj društvenoj mreži i naveo svoju narednu turneju po Evropi za ceo januar i februar.


Datum 4. februar je zakazan za Veliku dvoranu Kolarca, gde će Radulović imati koncert kao solista sa Beogradskom filharmonijom, uz ruskog dirigenta Daniela Raiskina, a na programu će biti dela kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog.


Foto: Milan Djakov – Warner Classics & Erato
Foto: Milan DjakovKako violinista godinama živi u Francuskoj, u gradu svetlosti – Parizu, odatle će i početi navedenu turneju u Teatru Šanzelize (Théâtre des Champs-Elysées) gde će 11. januara biti deo ansambla za rođendansku zabavu čuvene harfistkinje Mariel Nordman, koja će napuniti – 80 godina – 24. januara.

Koncert pod nazivom “Srećan rođendan, Mariel Nordman” obeležiće karijeru francuske umetnice na harfi, koja će i nastupati to veče, uz veliku ekipu muzičara.

Osim Radulovića, sviraće i violinisti Patris Fontanarosa i Nikolas Dotrikur, kao i drugi umetnici na violi, klaviru, klarinetu, čelu, takodje i na harfi.

Sledeće veče 12. januara i dalje Nemanja ostaje u Parizu na novom koncertu “Simfonija života”, a onda 21.01. ide na put Španije, odnosno pokranije Katalonija, gde će u gradu Sabadelj sa Orkestrom okruga Valjes svirati dela Ludviga van Betovena, uz španskog dirigenta Viktora Pabla Pereza.


Mariel Nordman

Isti program, dirigent i orkestar će ga pratiti i 22. januara, ali u Barseloni, a onda poslednjeg dana ovog meseca (31.01.) odlazi u Minhen (Nemačka), gde će interpretirati kompozicije Volfganga Amadeusa Mocarta i Morisa Ravela, sa britansko-nemačkim dirigentom Endruom Manzeom i Mocart orkestrom.


Tokom februara, Nemanju Radulovića, osim Beograda, čekaju još četiri nastupa, od kojih je prvi 2. februara u gradu Vintertur iz Švajcarske, sa Simfonijskim orkestrom (Musikkollegium Winterthur) iz tog grada i mađarskim dirigentom Gergelijem Madarasom.


Dva koncerta 10. i 11. februara će održati u španskoj Kneževini Asturiji sa njihovim simfonijskim orkestrom uz španskog dirigenta Džejmija Martina.

Za sada poslednji zakazan i objavljen koncert Nemanja Radulović će imati 24. februara u Ženevi (Švajcarska), uz Kamerni orkestar tog grada, sa holandskim dirigentom Arijom van Bikom, a na programu će ponovo biti kompozicije Mocarta i Ravela.

Nemanja Radulović je tokom pandemije imao dva rasprodata koncerta na Kolarcu početkom jeseni 2020, a poslednji put je svirao na svečanom otvaranju festivala BEMUS, na istoj pozornici, u oktobru 2021, takođe sa Beogradskom filharmonijom.

Osim mnogih, mesecima unapred rasprodatih koncerata na Kolarcu, Radulović je pre nekoliko godina imao i nezaboravan nastup na otvorenom, ispred ove ustanove – na atraktivnoj lokaciji Studentskog parka.


Photo: Hiromichi Nozawa
Foto: Chorégiessimo Philippe Gromelle
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here