“Vikend ubija”- nova pesma i spot grupe DRAM / Dobitnici nagrade Zadužbine Milan Mladenović

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Najmlađi ekskluzivci PGP RTS- a i dobitnici nagrade Zadužbine Milan Mladenović- beogradski bend Dram, objaviće u petak 2. aprila u podne video spot za novu pesmu “Vikend ubija”, kojom najavljuju drugi studijski album. Jedna od protagonistkinja u spotu je i mlada glumica Isidora Simijonović.

U četvrtak prvog aprila ćemo najpre na Prvom programu Radio Beograda  u emisiji “Pop karusel” premijerno čuti audio verziju pesme “Vikend ubija”. Sledi Yotube  premijera zakazana za petak, 2. april u podne (Yt kanal PGP RTS- a i benda Dram) a televizijska premijera spota i peseme “Vikend ubija” grupe Dram – biće u nedelju na RTS1,  u Jutarnjem programu.

-Najavili su da će autorski i izvođački istraživati u pravcu koji se mnogo razlikuje od zvuka koji si ponudili na debi albumu “Nećemo promeniti svet” (PGP RTS 2019). 

DRAM: “Poželeli smo da nadogradimo zvuk koji smo imali na prvom albumu. Eksperimentisali smo mnogo više sa elektronikom i ,,Vikend ubija’’ je prva u nizu, na kojoj ćete osetiti novije elektro uticaje. Prošlog leta upoznali smo i nove ljude, producenta Petra Wagnera, poznatijeg kao Fantom, sa kojim smo radili na novim materijalima i lako se razumeli od starta. A Tomislav Milenković- Tomica je sve naše nove pesme spakovao u noviji i moderniji zvuk. Naša zajednička vizija je da pesmu “Vikend..” postavimo kao referencu u kom pravcu hoćemo da idemo sa drugim albumom. Tekstovi su nešto ličniji nego ranije i meni je možda to veći utisak, od same promene zvuka. Naravno, žanrovsku etiketu “indigas” zadržavamo ali mnogo više se pretvaramo u pop ovih dana…”

-Ko su članovi tima koji stoje iza ekranizacije ove pesme?

DRAM: “Kad imaš strava ekipu, prave ljude- sve je lako. Spot smo snimali u januaru, kada je virus zastao na kratko, naravno uz sve mere zaštite. Mi iz benda smo se dosta angažovali  jer smo zapravo sami bili producenti i ovaj spot je, osim promene u zvuku i lirici- promena i u našem vizuelnom identitetu. Ništa od toga ne bismo uspeli da nije Lenke Jovanović, koja je režirala i napisala scenario za spot, Ane Melentijević, direktorke fotografije i Jovane Pantić, koja nas je “skidala i oblačila”. Takođe, zahvaljujemo upravi Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, timu KST kluba i Stefanu Stojanoviću– koji su nam bili izuzetni domaćini, zatim glumcu Nikoli Malbaši i divnim devojkama iz plesnih klubova “Guayando” i “Pole dance akademija”. Produkcija RTS- a i njihovi majstori svetla su  nam pomogli oko dela scenske rasvete potrebne za ovakav video…”

U spotu se pojavljuje poznata mlada glumica Isidora Simijonović. Zašto je baš ona bila vaš izbor i kako je tekla ta saradnja?

DRAM: Isidora je išla sa Markom u Prvu beogradsku gimnaziju. A pre nego što se i rodila zamisao o “Vikendu” kao pesmi, mi smo nekako znali da je upravo ona ta devojka koja mora biti zaštitno lice grupe. Gledali smo je u seriji “Jutro će promeniti sve”, potom u mnogim drugim značajnim ostavernjima, ove nedelje i u seriji “Porodica”- i ona je zaista ne samo izuzetno lepa devojka  i odlična glumica- nova zvezda domaće kinematografije, već je i sasvim posebna, harizmatična kao ličnost… Zahvalni smo što je izdvojila vreme i mnogo nam znači što je sve u spotu za “Vikend  ubija” ispalo baš kako smo priželjkivali… A zapravo, najveća fora je što se upravo Isidora nama javila kada je kupila naš prvi album -i zasula nas kišom pohvala.!Eto, tako smo je “prizvali”… “

Šta vam je najvažnije, što biste voleli da publika “pročita”, prepozna i “čuje” iz ove pesme i spota?

DRAM: Nekoliko različitih tumačenja smo već čuli i pre same premijere- “vikend ubija neiskrene veze”,“velika očekivanja od petka i subote”, “nedostajanje žurki u pandemiji” (smeh). NIšta od toga nije pogrešno i ne smetaju nam različiti doživljaji tekstova i poruka naših pesama. Nadamo se da će se publici dopasti i pesma i spot “Vikend ubija”, a nećemo otkrivati naše prave motive…ipak su to lične priče.”

PGP RTS će pesmu “Vikend ubija” objaviti kao sigl, na svim vodećim svetskim digitalnim platformama za distribuciju muzike.

Fotografije sa snimanja spota:  Ana Melentijević i Nikola Todorović

“DRAM” su: Stefan Aćimović (gitara, glavni vokal),  Marko Arizanović (klavijature, vokali), Branko Bane Dimitrijević (bas gitara, vokali) i Pavle Savić (bubnjevi, vokali)

PRATITE DRAM

FB: https://www.facebook.com/grupadram

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Muzikom se moguće zaraziti jednako kao i virusom

Da je moguće zaraziti nekoga muzikom, odavno smo pretpostavljali, a sad je ova tvrdnja dobila svoje mesto. Dora Rosati,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket