Vikend (30. i 31. januar) na Nišville TV platformi u znaku argentinskog jazz festivala

Spektakl online za sve ljubitelje džez muzike

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Na proleće TV serija “Deca zla” prema popularnom romanu

 Scenario za buduću TV seriju od 10 epizoda napisan je tokom 2020. godine, a na proleće se očekuje početak snimanja, u...

Objavljena nova Femikseta 9

Autorke, kantautorke i bendovi sa prisutnim ženskim autorstvom još jednom su potvrdili da je prethodna godina, iako izazovna za...

Novi koncert Beogradske filharmonije 4, 5. i 6. marta: program za ligu šampiona

Beogradska filharmonija i šef dirigent Gabrijel Felc su pred velikim izazovom u pripremi ekskluzivnog programa koji sviraju 4. 5 i 6. marta od...

NIŠ,  29. januara:  Nišville jazz festival će tokom vikenda sutra i u nedelju (30. i 31. januar) emitovati na svojoj digitalnoj platformi “Nišville TV” kompletan program džez festivala iz Argentine “Festival de Jazz en la Playa”, javili su iz direkcije te muzičke smotre iz Niša.

    Gledaoci Nišville TV na sledećem linku http://nisville.com/live-stream/ moći će oba dana da gledaju nastupe ovih džez sastava sa 20. izdanja spomenutog festivala: Jazz 4,  Ad Libitum,  Miguel Angel Tallarita,  Nevua Jazz Trio,  Tango Jazz Quartet, Sotavento Big Band, Orquqesta de Monte, Orquesta de Casuelas, Marcelo Gillespi Rodriguez.

  Festival Nišville uveliko neguje ne samo saradnju, već i prijateljstvo sa muzičkom smotrom“Festival de Jazz en la Playa” – Džez festival na plaži, posebno druženje sa argentinskim umetnicima iz satava – Tango Jazz Quartet i Sotavento big bend.

    Festival je proteklog vikenda održan u argentinskom gradu Ostendeu, koji se nalazi na Atlantskom okeanu i udaljen je 400 kilometara od Buenos Airesa.

  Direktor ovog festivala je saksofonista, kompozitor, dirigent i pedagog Gustavo Firmenich, inače i lider pomenute dve džez grupe.

 Tokom proteklih 20 godina, na scenama ovog festivala u Argentini nastupili su svi najznačajniji argentinski i južnoamerički muzičari, ali i džez umetnici iz svih ostalih krajeva sveta, koji su predstavili čitavu lepezu stilova, od svinga, preko bi bapa i hard bapa, do različitih fuzija džeza i argentinske muzičke tradicije.

  Ovaj festival je uvek bio otvoren za promovisanje mladih grupa kojima su ti nastupi bili značajna “odskočna daska” za dalju uspešnu karijeru.


   Publiku ove muzičke manifestacije čine iskreni ljubitelji iz celog sveta kao turisti, osim auditorijuma koji se podrazumeva –  stanovnika ovog dela i cele Argentine.

  Novo izdanje je uz poštovanje protokola za suzbijanje virusa Covid-19 realizovano kao hibridni projekat, odnosno kombibnacija uživo nastupa pred publikom u odmaralištu Barlovento Beach u Ostendeu, kao i prethodno snimljenih koncerata.

  Festival je u direktnom prenosu ili u odloženim snimcima, emitovan na barem 30 platformi džez festivala i klubova od Njujorka do Mozambika, gde spada i istoimeni belgijski grad Ostende.

  Zanimljivost je u tome da su se ova dva grada istog imena i zvanično pobratimila, jer  su argentinski Ostende početkom 20. veka osnovali upravo imigranti iz Belgije.

IzvorPress
FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Premijere filmova “Pretty Strong” i “Wongar” u Domu omladine

Dom omladine Beograda, osim tradicionalnog 67. Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, za ljubitelje sedme umetnosti predstavlja dva dokumentarna ostvarenja koja...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket