Video stop: Turisti – Abu Dabi

0
Reklama

 

Ako još uvek niste otkrili novi beogradski bend „Turisti“, njihov najnoviji muzički video, drugi po redu, odličan je povod da ih poslušate.

​„Turisti“ su novi beogradski bend, a njihov jedini stalni član je Boško Miljušković, već dobro poznati basista u bendovima „Straight Mickey and The Boyz“ i „Škrtice“. Koncept benda je da je Boško jedini stalni član, dok su svi drugi gostujući saradnici, prolazni poput turista.

Pesma „Abu Dabi“ nas baca na peščanu plažu, u polaroid atmosferu u kojoj Boško, kao glavni junak, đuska i peva pomalo luckastu pesmu svojoj dragoj. U skladu sa pesmom, i spot je pomalo uvrnut, kolorit doprinosi tom osećaju, a postoje i kadrovi u kojima se slika trese dok Boško škrguće zubima u kameru. Kadrovi se mešaju kao u nekom uvrnutom psihodeličnom filmu, dok refren „Abu Dabi“ odzvanja kroz škripu i nojz. Ovaj spot, za razliku od prvog singla „Levo ili Desno“, donosi drugačiju atmosferu, onu mračniju stranu Turista i znatno siroviji zvuk. U ovom spotu vidimo glavnog Turistu u izdanju koje odudara od očekivanja – on je u raskopčanom sakou na golo telo, sa slepljenom kosom i naočarima za sunce ispod kojih očekujemo oči poludele od pijančenja i satiranja zbog odlaska drage.

Bacite pogled i upoznajte se sa Turistima, jer nam predstoji njihov koncert 9-og decembra sa grupom „Ti“ u Domu Omladine Beograd.

Autor teksta: Andrea Kane

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here