VEOMA BOGAT MUZIČKI DAN U BEOGRADU I NOVOM SADU – PETAK, 19.04.2019.

0
Reklama

GILE, VRANJKOVIĆ, KIKA, DEL ARNO, KOZACI

1) Firchie Think Thank Studio, Novi Sad, 21.00h:21.00h: ELEKTRIČNI ORGAZAM

Čuveni Gile i ekipa na turneji povodom poslednjeg albuma “Gde smo sad?” – 12. studijsko izdanje benda, a naziv i koncept albuma već su nagovestili singlovi “Bio sam loš”, “Kamerom snimam sve”, “Istok zapad sever jug”, “Bila si kao san” i naslovna numera “Gde smo sad?”. Muzička emisija „Rok godišnjak“ sa Radija 202 proglasila je njihov novi album kao najbolji za prošlu godinu. Muziku su pisali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Đukić Ljuba i Gile, dok je tekstove, kao i obično, pisao Gile. Blagoje Nedeljković Pače i Zoran Radomirović Švaba priključili su se i odsvirali sjajno svoje deonice. Publika je ovo izdanje dočekala sa neskrivenim simpatijama, a kritika ga je ovenčala epitetom „najboljeg domaćeg rokenrol izdanja 2018.“. Sve vreme bend je koncertno aktivan i svirački superioran, i sutradan (subota, 20.04.) očekujemo “Električni orgazam” u Domu omladine, prostor koji ovaj bend veoma voli, rado mu se vraća i svaki put ga lako osvaja i rasproda!

2) Klub Fest, Zemun, 22.00h: DEL ARNO BEND

Nakon što su 25. januara objavili novi album „Ako ne znaš šta da radiš“ i održali veliki beogradski koncert u Domu omladine, Del Arno Band nastavlja svoju koncertnu turneju! Za sve one koji nisu bili u prilici da dođu u Dom omladine, evo sjajne prilike da u Klub Fest u Zemunu uživo čuju novi album DAB-a koji je pokupio sve pozitivne reakcije publike i muzičke kritike. Na koncertu će pored novog albuma grupa izvesti i starije, dobro poznate hitove, koje publika zajedno sa njima u glas peva već decenijama. Na albumu „Ako ne znaš šta da radiš“ našlo se deset pesama, među kojima su i tri već objavljena singla „Još uvek ima nadeˮ, „Stari lekˮ i singl “Meni se okreni”, ali i potpuno novih osam numera u kojima kažu da su napravili veliki iskorak.

3) Sava centar, 20.00h: RUSKI KOZACI

U organizaciji Doma omladine, ali na sceni Sava centra veliki muzičko-scenski-plesački spektakl snova! Publika će prepoznati numere “Kozački ples”, “Hoperski Kozaci”, “Crne obrve”, “Okršaj igrača” i nezaboravnu “Kaljinku”, koja uvek predstavlja emotivni vrhunac večeri. Ipak, glavna tačka ovog spektakularnog nastupa je Veliki kozački ples u kome se koriste specijalne sablje od titanijuma – od kojih zaista lete varnice! Ne propustite ovaj nezaboravni multimedijalni spektakl, u kome tradicija susreće budućnost.

4) Elektropionir, 21.00h: NIKOLA VRANJKOVIĆ


Svirali smo na puno lokacija u Beogradu ali
nikada u Elektropioniru, klubu u kojem sam odgledao najviše koncerata drugih izvođača. Radujemo se nastupu, sviraćemo tri sata, od 21 do ponoći, tj. do poslednjeg dozvoljenog minuta za pravljenje buke u tom delu grada”,

kaže Nikola uoči koncerta. Osim Vranjkovića, u bendu sviraju Ivan Zoranović (klavijature i gitara), Ivan Mihajlović (bas gitara), Milan Vučković (gitara), Danilo Nikodinovski (gitara) i Vladan Božilović (bubnjevi). Gde god da se pojavi, Vranjković sa svojom ekipom izaziva samo oduševljenje, bilo da rasporoda nastupe u Domu omladine, Kombank dvorani ili klubu Fest, u poslednje vreme. Važna figura bivšeg benda „Block Out“ sve je više tražen i uspešan kao solo umetnik nakon raspada grupe.

5) Božidarac, 20.00h: Dino Dvornik Experience

Najnovija klubska atrakcija – Dino Dvornik Experience – bend u kome su se okupili neki od najeminentnijih muzičara sa ovih prostora i koji čuva sećanje na jednu od najvećih fank i disko legendi sa ovih prostora nastupiće premijerno u Božidarcu.

6) Polet, 21.00h: DJ veče – KIKA

Beogradski Bend KIKA, koji predvodi glumica Kristina Kika Jovanović, predstavio je pre nekoliko dana na izvanredan način svoj prvi album „Posledica puberteta“i prvi video singl “Zaistinski” u Elektropioniru uz moćnu svirku. Večeras, nakon što Kika odigra predstavu “TRNJE” u Dorćol Platzu u 18.00h, u režiji glumca Milana Čučilovića, nastavlja odmah na jednu sasvim drugačiju promociju, gde pušta muziku sa svojim bendom, u ulozi DJ-a.
Bend je nastao sasvim slučajno i to u pozorištu, i nazivaju ih “eksplozijom pozitivne energije, žestokih tonova i melodičnih linija, uz puno mladalačkog šarma i neobično iskrenih stihova”. Kika je aktivna i kao prateći vokal uspešnog benda E-Play rame uz rame sa Majom Cvetković, i igra glavnu ulogu u novom domaćem filmu “Reži”.
Mladen Lukić, Kristina Kika Jovanović i Miloš Milke Jakovljević puštaće vam neke od pesama sa albuma „Posledica puberteta“, ali i njihovu omiljenu muziku. Ko nije stigao na prvu promociju, evo prilike da se sa KIKOM upoznate i da nabavite sveže diskove.

7) Dom omladine, sala „Amerikana“, 20.00h: ZONA B

Kroz bend je prošlo više eminentnih muzičara, da bi se postava ustalila u sastavu: Petar Zarija – vokal, Dušan Duda Bezuha – gitara, Petar “Pera Joe” Miladinović – usna harmonika, Zdenko Kolar – bas, Dušan Ristić – bubnjevi i Zoran Žikić – udaraljke. Bend je vrlo aktivan u klupskim nastupima, kao i saradnji sa ostalim bluz grupama sa ovih prostora. Prošla godina prošla je uz izuzetnu koncertnu aktivnost u našoj i okolnim zemljama – tako ih susrećemo na 34. Jazz Festivalu u Valjevu, Jazz festivalu u Kragujevcu, Blues & Jazz Festivalu “Art Avlija” u Bavaništu, Blues & Rock Festivalu u Mostaru, Jazz Festivalu “Nišville” u Nišu, “Beer fest” u Beogradu i Jazz Festivalu u Petrovcu na moru.

Izvor: Ivan Makragić – redakcija

Fotografije: Elektropionir promo koncert

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here