VELIKI KONCERT POSLE ŠEST GODINA- GRUPA SARS U KOMBANK DVORANI

LIDER BENDA ŽARKO KOVAČEVIĆ UOČI KONCERTA PORUČUJE: DUGO SMO ČEKALI NAŠ SOLO KONCERT U BEOGRADU KARTE U PRODAJI NA BLAGAJNI KOMBANK DVORANE I SVIM PRODAJNIM MESTIMA TICKETS-A

0
Reklama

Posle šest godina i čuvenog nastupa u Hali sportova, sedmočlana ekipa zvana SARS nastupiće 17. decembra  u 20.30 prvi put u Kombank Dvorani, što će ujednio biti i njihov prvi, veliki, solo koncert u Beogradu posle toliko vremena.

Uvek energična ekipa na bini, u sastavu vokal, prateći vokal, gitara, bas gitara, harmonika/klavijatura, truba i bubanj i ovoga puta prirediće svojim fanovima koncert pun dobrih vibracija. Beogradska publika je ipak imala prilike da ih sluša letos na Beer Festu, ipak ovoga puta biće u potpunosti posvećeni svojoj publici u kultnom prostoru nekadašnje Dvorane Doma sindikata.

Frontmen i vokal Žarko Kovačević uoči nastupa poručuje:

„Predugo smo čekali naš solo koncert u Beogradu i zato nas je obradovala vest da će se napokon desiti i to u prostoru u kom do sada nismo imali priliku da sviramo. Iako smo prethodnih godina imali dosta festivalskih nastupa u našem gradu, na koncertu u Kombank Dvorani će fanovi S.A.R.S.-a imati jedinstvenu priliku da čuju i neke pesme koje odavno nismo uživo izvodili kao i neke nove koje tek pripremamo za novi album. Beograde, vidimo se 17.12. da zajedno napravimo veče za pamćenje“, ističe vidno raspoložen lider SARS-a.

Podsetimo bend poimence čine, pored Žarka Kovačevića i Nevena Filipović – prateći vokal; Aleksandar Luković – gitara; Nenad Đorđević – bas gitara; Milan Jejina – bubanj; Boris Tasev – klavijatura, harmonika
Nebojša Pavlović – truba.

BIOGRAFIJA BENDA

Grupa S.A.R.S. (Sveže Amputirana Ruka Satriania) nastala je 2006. godine u Beogradu i oformili su je Dragan Kovačević – Žabac i Aleksandar Luković – Lukac. Prvu postavu benda, pored njih, činili su njihovi drugari sa kojima nastaju ideje za prve pesme benda. Vrtoglavu popularnost, tada mladom i relativno anonimnom bendu, donosi pesma „Buđav lebac“ koju je bend objavio krajem 2007. godine.

Pesma postaje kulturološki fenomen i internet senzacija sa višemilionskim pregledima na YouTube-u i već krajem 2008. godine, bend dobija ponudu da album prvenac objavi za najveću srpsku izdavačku kuću PGP–RTS. Bend ubrzo počinje da snima pesme u legendarnom „studiju 5“ i u martu 2009. godine objavljuje svoj prvi album jednostavnog naziva „S.A.R.S.“. Album nailazi na fantastičnu reakciju kod publike i sledi uspešna koncertna turneja širom ex Yu prostora, nakon koje postaje jasno da S.A.R.S.-u predstoji ozbiljna muzička karijera.

Na samom početku 2011. godine bend objavljuje svoj drugi album pod nazivom „Perspektiva“ kao free download izdanje u saradnji sa MTV-em koji je u veoma kratkom roku preuzet više od 80.000 puta. Album je bio nominovan za MTV Awards – Best Adria Act. Naslovnu numeru bend izostavlja sa albuma, a studijsku verziju pesme Perspektiva objavljuju zajedno sa spotom u januaru 2012. godine. Pesma postaje apsolutni hit i ruši sve rekorde gledanosti, te je do danas uspela da sakupi preko 39 miliona pogleda na YouTube-u.

Svoj treći studijski album „Kuća časti“ bend objavljuje u martu 2013. godine i na njemu se našla i pesma Lutka koja ubrzo postaje najpopularnija pesma grupe S.A.R.S. i trenutno broji preko 66 miliona pogleda na YouTube-u, a ujedno postaje i najčešće birana pesma na venčanjima za prvi ples mladenaca, u celom regionu.

Pored velikog broja koncerata bend uspeva da održi tempo čestih objava novih izdanja, pa tako u naredne tri godine S.A.R.S. objavljuje čak četiri nova izdanja Ikone pop kulture (2014), Proleće (2015), Mir i ljubav – Live (2015) i Poslednji album (2016).

Pored toga bend je 2016. godine objavio i svoje prvo vinil izdanje, tj. kompilaciju pod nazivom „10“ povodom prvih deset godina postojanja. Nakon kratke izdavačke pauze, bend se okreće izdavanju singlova i tokom 2018. godine objavljuje tri nove pesme: Živim na Balkanu, Ljubav umire i Teško je.

Nakon duže izdavačke pauze, 2019. bend objavljuje svoj sedmi studijski album pod nazivom „Glava” koji nailazi na odličan prijem publike, a na njemu se našla i numera “Veruj mi” koja postaje favorit kako publike širom regiona tako i muzičkih urednika radio stanica.

Početkom jula ove godine, bend je objavio singl “Gluva” koji najavljuje novi album pod nazivom “Pismo” čije se izdanje očekuje uskoro.  

Tokom svoje karijere bend je dobio brojne nagrade i priznanja, među kojima je najznačajnija „MTV Award – Best Adria Act“ koju je bend osvojio 2016. godine kao najbolji regionalni izvođač.

S.A.R.S. je u periodu od svog nastanka, pa do danas, uspeo da održi preko 700 koncerata širom sveta, što u rasprodatim dvoranama, što na najznačajnijim muzičkim festivalima, i trenutno važi za jedan od najtraženijih autorskih bendova na prostoru Balkana.

KARTE U PRODAJI NA BLAGAJNI KOMBANK DVORANE I SVIM PRODAJNI  MESTIMA TICKETS-A

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here