Veliki Exitov događaj u septembru u Severnoj Makedoniji: Konstrakta je prvo potvrđeno ime

0
Reklama

Nakon što je prošlogodišnje izdanje velikog Get EXITed događaja u Strumici prevazišlo sva očekivanja, okupivši više od 20.000 posetilaca, EXIT tim u saradnji sa opštinom Strumica organizuje drugo izdanje, sa još ambicioznijim planovima! Novi Get EXITed događaj biće održan 7. septembra u strumičkom Velikom parku, gde će premijerno nastupiti nenadmašna Konstrakta, najtraženije muzičko ime našeg regiona. Ubrzo će biti poznate ostale internacionalne i regionalne muzičke zvezde, koje će u Strumicu ponovo dovesti goste iz celog regiona, ove godine u još većem broju.

Konferencija za javnost, na kojoj je potvrđeno održavanje drugog izdanja velikog Get EXITed događaja u Strumici, održana je danas u Gradskoj kući Novog Sada i prisustvovali su joj muzičarka Ana Đurić Konstrakta, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, čelnik opštine Strumice Kostadin Kostadinov i osnivač i direktor Exitove festivalske grupacije Dušan Kovačević.

Osnivač i direktor Exitove festivalske grupacije Dušan Kovačević je naglasio da je EXIT prošle godine organizovao čak 26 događaja u 10 zemalja, te da je EXIT, nakon IT sektora, najveći izvoznik domaće kreativne industrije.

Od prvog Exita, gosti iz Severne Makedonije su bili među najbrojnijim i posebno nam je zadovoljstvo da je EXIT, nakon čitavog regiona, konačno stigao i u Severnu Makedoniju sa svojim festivalom. Prošlogodišnje izdanje je zaista prevazišlo sva očekivanja, za vreme događaja nije bilo slobodnog smeštaja u okolini Strumice, a turisti su došli iz celog regiona“, rekao je Kovačević.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je izjavio da je Novi Sad u regionu i šire prepoznat kao izvoznik kreativnih industrija i rasadnik festivalsko-muzičkog turizma.

Ponosan sam na to što je EXIT ponikao upravo iz našeg grada pre više od dve decenije, a zajednička želja nam je da se on dalje razvija. Organizatorima festivala želim još mnogo uspeha i kvalitetnih projekata, a Konstrakti, kao i drugim izvođačima, da 7. septembra nadmaše očekivanja i ostvare još više od prošlogodišnjih 20.000 poseta“, rekao je Đurić.

Čelnik opštine Strumica Kostadin Kostadinov je istakao da je njemu i stanovnicima Strumice zadovoljstvo da budu domaćini velikog događaja na kojem će nastupiti muzičke zvezde.

Kao čelnik opštine Strumica, odavde, iz Novog Sada, želim da istaknem da ćemo se i ove godine potruditi da se GetEXITed događaj nadaleko čuje i da ponovo bude grandiozan. Inspirisani kulturnom razmenom i realizacijom prvog GetEXITed izdanja, dogovorili smo se da započnemo proces bratimljenja Novog Sada i Strumice“, poručio je Kostadinov.

Muzičarka Ana Đurić Konstrakta, koja samo što je predstavila novu pesmu „Evo, obećavam„, rekla je da se raduje ako će i ona, uz pomoć Exita, uspeti da doprinese kulturološkom povezivanju.

Mislim da je to već dovoljan učinak, a radujemo se naravno i makedonskoj publici, koja je stroga, ne može kod njih sve da prođe, treba da učinimo napor da bismo ih pridobili“, poručuje Konstrakta.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here