VELIKA REDITELJSKA IMENA GLAVNOG PROGRAMA VENECIJANSKOG FESTIVALA U DISTRIBUCIJI MCF MEGACOM FILMA

0
Reklama

Na upravo objavljenoj selekciji glavnog programa Filmskog festivala u Veneciji između ostalih naći će se značajna filmska ostvarenja koja potpusuju neka od najvećih rediteljskih imena današnjice, a koja će srpskoj publici biti prikazana zahvljajujući distributersloj kući MCF MegaCom Film. 

Svoje filmove na 78. venecijanskom filmskom festivalu koji se održava od 1. do 11. septembra prikazaće Pol Šreder, Ridli Skot, Majkl Franko, Gzavije Gianoli, Braća DeInoćenco, Stefan Brize i Leonardo Di Konstanco

Reditelj Pol Šreder predstaviće svoj film „Brojač karata“(The Card Counter) koji prati Vilijama Tela, kockara i bivpeg vojnika koji pokušava da preobrati mladića koji želi da se osveti zajednilkom neprijatelju. Glavne uloge tumače Viljem Defo i Oskar Ajzak

Filmu „Izgubljene iluzije“(Illusions Perdues) čiju režiju potpisuje Gzavije Gianoli, rađen je po motivima istoimenog romana Onore de Balzaka. Deo glumačke postave čine čuveni francuski glumac Žerar Depardje, Gzavije Dolan i glumica Sesil de Frans.
Rediteljski dvojac Damian i Fabio DeInoćenco, dobitnici Nagrade Srebrni medved za  najbolji scenario za film „Loše priče“ na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu, prikazuju napeti triler „Latinska Amerika“ (America Latina) u Veneciji. 

Ridli Skot na venecijansku Mostru 2021. godine nastupa sa epskom dramom „Poslednji dvoboj“(The Last Duel)  u kome kralj Čarls VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž (Met Dejmon) spor  izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri (Adam Drajver) silovao njegovu suprugu (Džodi Komer) dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem.


  U glavnoj filmskoj selekciji će se takođe naći „Zalazak sunca“(Sundown) reditelja Majkla Franka, koji je domaćoj publici poznat po filmu „Hronični“ iz 2015. godine. Pored njega, reditelj Stefan Brize predstaviće svoj film „Drugi svet“(Un Autre Monde) koji se bavi tematikom otuđenja između supružnika koja nastaje zbog prevelike posvećenosti poslu. 

Ostvarenje „Unutrašnji kavez“ (Ariaferma) je realizovano pod rediteljskom palicom Leonarda di Konstanca i u glavnoj ulozi je italijanski glumački bard Toni Serviljo poznat po ulozi u čuvenom filmu „Velika lepota“.
 Filmski festival u Veneciji koji se organizuje po 78. put biće održan od 1. do 11. septembra.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here