Van Gogh objavio spot za pesmu “Kakvo divno veče”

Energija, raspoloženje i atmosfera na snimanju bili su vrhunski

0
ReklamaEnergija, raspoloženje i atmosfera na snimanju bili su vrhunski


BEOGRAD, 23. juna (Tanjug) – Čuvena beogradska rok grupa “Van Gogh” u sklopu proslave svog 35. rođendana, nakon nedavnog izlaska reizdanja poslednjeg, 10. albuma “More bez obala”, danas je objavila najnoviji video spot za pesmu “Kakvo divno veče”.

Muzički klip je ujedno četvrti spot sa navedenog albuma, ovog puta u režiji Dejana Senića, koji je još 2019. godine realizovao poetičnu priču o cikličnosti života na lokacijama Barske regije, Skadarskog jezera i prostoru solane, u ambijentu netaknute prirode.

   Na taj način, članovi grupe Van Gogh (Zvonimir Đukić Đule, Srboljub Radivojević Srba i Dragan Ivanović Gaga) slikom se vraćaju na neka od mesta gde su kao deca provodili svoje letnje raspuste.

  Kreiranjem suptilne paralele prikazana je veza čoveka i prirode, ali i njihova sličnost, a umetničkim kadrovima u spotu pažljivo je oslikana poetična prolaznost vremena. 

„S obzirom na to da živim na moru, naziv albuma “More bez obala” me je inspirisao da osmislim i uradim spot”, kaže reditelj spota Dejan Senić, koji je prvi put radio spot za grupu Van Gogh.
Prijalo mu je što su energija, raspoloženje i atmosfera na snimanju bili vrhunski, kao i da je veliko zadovoljstvo bilo sarađivati sa Đuletom, Srbom i Gagom.


 

 Negde sam ranije pročitao da su Đule i Srba kao klinci provodili svoje letnje raspuste na moru duž cele Barske regije i hteo sam slikom da oživim njihova sećanja na vreme provedeno na letnjim raspustima. Od svih pesama sa albuma, odabrao sam “Kakvo divno veče” jer sam u njoj prepoznao magičnu, primorsku, a ujedno i vanvremensku atmosferu“, objasnio je režiser spota.

Posebno inspirativno mu je bilo snimati decu, Teona i Anu, koji su se zaista zabavljali, tako da nije bilo potrebe za glumom, već su oni samo ovekovečili njihovu istinsku, bezbrižnu dečiju energiju. 

Glumica Branka Otašević i basista grupe Van Gogh, Dragan Ivanović glumili su ljubavni par srednje dobi i verno prikazali date emocije.
Onaj drugi par u poznom životnom periodu bili su Vidosava i Savo Baranin, koji je na žalost, preminuo pre izvesnog vremena, podsetio je Senić.

  Ekranizacija spotova sa poslednjeg albuma “More bez obala” Van Gogh-a kretala se u konceptu filmske ili televizijske tematike, tako je video klip “Gotovo je sve” bio omaž Draganu Nikoliću i Mileni Dravić i njihovom antologijskom hit šou programu “Obraz uz obraz”, u režiji Zdravka Šotre.


Veoma filmična priča o anđelu u ženskom liku predstavljena je kroz spot “Možda baš sad” gde igra glumica Tamara Aleksić, dok je kompletna ikonografija vesterna sa zanimljivim sadržajem režirana u klipu “Emotivno miniran” u kome glumi Bojana Ordinačev.

     Posle skoro godinu i po dana pauze zbog pandemije, prvi koncert uživo od skoro dv a i po sata Van Gogh je imao 11. juna u Trebinju na manifestaciji Moto vikend, a letnja, regionalna turneja će se nastaviti 25. juna u Skoplju, u okviru “Akustik” festivala.
Trojac VAN GOGH će se samim tim predstaviti u akustičnom izdanju koncerta.

Osim toga, popularnu rok grupu će 13. avgusta gledati i publika “Nektar OK” festivala u mestu Tjentište, u Foči (Bosna i Hercegovina).

Album „More bez obala“ je svoju uspešnu regionalnu promociju doživeo 2019. godine, a beogradsku juna iste godine sa atraktivnim koncertima u Wurst Platz baru i na Beer festu. 


Ivan Makragić


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here