Van Gogh i Dr Nele Karajlić – hedlajneri prvog izdanja „Jahorina SKI Festa“ od 10. do 12. marta

Atraktivne muzičke večeri na čudesnoj snežnoj planini - raj za skijaše

0
Reklama


Atraktivne muzičke večeri na čudesnoj snežnoj planini – raj za skijaše

JAHORINA, 7. marta: Beogradska rok grupa “Van Gogh” i čuveni muzičar Dr Nele Karajlić biće zvezde prvog izdanja “Jahorina SKI Festa” koji će biti održan od 10. do 12. marta.

Ove godine region dobija festival koji će od svog prvog izdanja posetiocima, pored zimskih lepota Jahorine, pružiti puno dobrog sadržaja i odličan provod, najavljuju organizatori.

Jahorina je planina u Bosni i Hercegovini, koja se nalazi na granici gradova Pale i Trnovo, kod Republike Srpske i federacije BiH.

Prvi Jahorina SKI Fest u tri dana, od 10. do 12. marta, obećava vrhunski rokenrol provod.

Posetioce očekuju koncerti najvećih rok zvezda regiona, te je tako prvo veče rezervisano za koncert legendarnog rokera Dr Neleta Karajlića, pevača i tekstopisca, nekada frontmena sarajevske grupe ”Zabranjeno pušenje”.
Naravno, na ovom solo koncertu 10. marta, Nele će izvoditi velike hitove iz perioda te slavne grupe, koja i dalje postoji na čelu sa liderom Sejom Sexonom.


Nele je bio i pevač benda “Emir Kusturica & No Smoking Orchestra” sa kim je putovao po celom svetu, dok od povratka na scenu 2017. godine, čuveni junak serijala “Top lista nadrealista” i “Složna braća” (oživeo je nastavke te serije već kroz dve nove sezone – 2022, 2023), uveliko ima novi bend koji ga prati – “Osiromašeni uranijum”.


Nastupao je na mnogim festivalima, kao što su Beer fest i Arsenal fest u Kragujevcu, a prethodna 2022. godina mu je obeležila saradnju sa svetskim i našim violinistom Stefanom Milenkovićem kroz koncertni projekat “Rock El Clasico”, koji su predstavili spektaklima na Stadionu Tašmajdan i na spomenutom festivalu Arsenal fest, na Main Stage-u, kod Kneževog arsenala.Pred kraj stare godine, 24. decembra 2022, Dr Nele je nastupio na novom festivalu „Rock Star Fest“ na Beogradskom sajmu, kao pravi muzički maraton od nekoliko sati, gde su nastupale mnogi bendovi – Divlje jagode, Aerodrom i Jurica Pađen, Teška industrija, YU Grupa, Osvajači, Atomsko sklonište, Epilog.
DR NELE – Foto: Zorana-Jevtić

Onda, u subotu, 11. marta svojom energijom publiku će zagrejati rock bend „Van Gogh“, koji je najavio i gosta iznenađenja.

Frontmen Zvonimir Đukić Đule (pevač, gitarista, tekstopisac, kompozitor, alfa i omega), bubnjar Srboljub Radivojević Srba i bas gitarista Dragan Ivanović Gaga usijaće i otopiti planinu Jahorinu svojim visokim naponom struje koja će pržiti iz njihovih eksplozivnih numera i instrumenata.


“Van Gogh” je za Dan zaljubljenih – 14. februara kreirao jednu intimnu atmosferu u klubu Dorćoleta, u martu 2022. su imali dva rasprodata koncerta u Mts Dvorani, a već su ugovorili svirku za avgust ove godine u Budvi, na Sea Dance festivalu, dok će u bližoj budućnosti nastupati 24. marta u Domu kulture Novi Sad.


Takodje, publika regiona može gledati bend „Van Gogh“ 8. juna na festivalu Music Fest Zlatna nit u Bosanskoj krupi, BiH.


FOTO: BOJAN PETROVIĆ – VAN GOGH Facebook stranica

Pored popularnih bendova koji su već decenijama na muzičkoj sceni, priliku da se predstave publici dobiće i lokalni bendovi “Bitanga i prinčevi” i “Neo Stereo”, koji će nastupiti kao predgrupe.

Oba dana vikenda “Jahorina SKI Festa”, pored uživanja na snegu i u skijanju, posetioce očekuju i dnevne DJ žurke, igre bez granica, roštilj na terasi hotela Vučko, a u subotu 11. marta književno popodne sa Dr Neletom Karajlićem i njegovih romana “Fajront u Sarajevu” i serijal “Solunska 28”, kada će biti predstavljeni i strip album “Sarajevski atentat” i “Gluvo doba” udruženja Deveta dimenzija.


„Cilj nam je da olimpijsku lepoticu približimo svima, jer na ovoj planini za svakoga ima mesta. Nedavno smo na Jahorini organizovali prvi festival zanatskog piva i rock’n’rolla, a sada i ovaj festival koji je definitivno nešto novo i što do sada nije viđeno na Jahorini“, rekao je direktor „Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo“ – Igor Ikonić.

„Nailazimo na pozitivne reakcije kako domaćih tako i stranih turista. To nam definitivno daje podstrek da nastavimo u ovom pravcu, te da sljedeći Jahorina SKI fest bude još sadržajniji, sa više regionalnih, a možda i svetskih zvezda iz sveta muzike, filma i umetnosti“, zaključio je Ikonić.

Ulaznice za prvi Jahorina SKI Fest još uvek se mogu kupiti online preko sajta www.kupikartu.ba, kao i na prodajnim mestima Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo na Palama i hotelu Vučko na Jahorini.

Jahorina SKI Fest se održava pod pokroviteljstvom „Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo“, uz organizaciju agencije „Travel4Fun“.

Foto: Dr-Nele-Karajlić -photo-Live-Production


FOTO: BOJAN PETROVIĆ – VAN GOGH Facebook stranica


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here