Valjevski Jazz festival 38. put od 17. do 19. novembra: Vlatko Stefanovski, Mokhtar Samba, Stjepko Gut, Nenad Vasilić

Privlačan program za sve iskrene ljubitelje jazz umetnosti i virtuoznosti muzičara

0
Reklama

Privlačan program za sve iskrene ljubitelje jazz umetnosti i virtuoznosti muzičara


VALJEVO, 10. novembra – Valjevski Jazz festival po 38. put biće održan u velikoj sali Centra za kulturu ovog grada od 17. do 19. novembra, gde će nastupati Vlatko Stefanovski, Stjepko Guta, Nenad Vasilić, ali i specijalan gost iz inostranstva – Mokhtar Samba, saopštili su organizatori te muzičke manifestacije.


Prepoznatljiva ideja očuvanja tradicije, uz udruženi koncept svetskih džez festivala, poslednjih godina puni gledalište i čini Valjevo centrom ove vrste događaja u regionu, a tako će biti i ove godine, sudeći prema najavama organizatora, uz ekskluzivnog gosta iz inostranstva.

Tradicionalno, prvo veče u četvrtak, 17. novembra je rezervisano za “Veče valjevskog džeza”, a nastupiće Nina Kolarić i Lazar Avramović duo, Pilot blues band”, “ABV bend”, “Blue train band”, Mehanički balet, “Musical doctors” i “Midnight buzz”.

U petak, 18. novembra, publici će se predstaviti BIG bend RTS-a sa čuvenim solistom Stjepkom Gutom, jednim od najpriznatijih svetskih solista na trubi, kao i Nenad Vasilić trio.

VALJEVO JAZZ FEST: Big Bend RTS 1 foto Nebojša Babić
VALJEVO JAZZ FEST: Big Bend RTS foto Nebojša BabićVeče kasnije, odnosno 19. novembra nastupiće dva trija – Vladimira Samardžića, uz ekskluzivnu “live” promociju aktuelnog autorskog albuma, i virtuoznog vrhunskog gitariste Vlatka Stefanovskog iz Severne Makedonije, koji često nastupa u Beogradu i po Srbiji.

Tako smo Vlatka nedavno gledali na Ušću povodom prvog izdanja jednodnevnog festivala “WOMBA” u produkciji Exit festivala, kada su na sceni pre njega nastupali Marko Louis, spektakl “Karmina Burana”, a takodje ga je publika verno dočekala i na Kolarcu u septembru.

Tokom pandemije bio je jedan od retkih redovnih muzičara na koncertima te je tako gostovao na Beogradskom jazz festivalu 2020 (Mts Dvorana), Guitar Art festu 2021 (Dom omladine Beograd), ili na Stadionu Tašmajdan (2021).

VALJEVO Vlatko Stefanovski trio foto Željka Dimić
VALJEVO Ivan Kukić Vlatko Stefanovski trio foto Željka Dimić
VALJEVO Jan Stefanovski Vlatko Stefanovski trio foto Željka Dimić
VALJEVO Nenad Vasilić Trio photo Peter Purgar“Ove godine imamo i veoma ekskluzivnog gosta, može se reći svetsku džez atrakciju – iz Pariza dolazi Mokhtar Samba. Harizmatični muzičar će izvesti svoj autorski “African Jazz Project” i predstaviti svoj poslednji album, koji promoviše širom sveta na prestižnim pozornicama”, najavio je umetnički direktor festivala Milan Đurđević, poznat svima kao frontmen pop rok grupe “Neverne bebe”, inače rodom iz Valjeva.


Uz moto „New Jazz moment“, koji poslednjih godina opisuje novo ruho jedne od najstarijih džez manifestacija u regionu, ove godine su organizatori dodali i simbolično – „Vreme za buđenje“.

VALJEVO Mokhtar Samba photo promo
VALJEVO Mokhtar Samba Photo
VALJEVO Stjepko Gut
VALJEVO Big Bend RTS foto Nebojša Babić
VALJEVO VLADIMIR SAMARDŽIĆ TRIO 3 VNVReklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here