Valeri iz pesme Ejmi Vajnhaus,  radi se o stvarnoj osobi?

0
Reklama

Jedna od najpopularnijih pesama Ejmi Vajnhaus je „Valerie“, hit iz 2006. koji je postao favorit obožavatelja, ali jeste li znali da se zapravo radi o stvarnoj osobi?

Malo ljudi zna da je pesma zapravo obrada i da ju je izvorno napisao i izveo britanski bend „The Zutons“. Postoji mnogo teorija o tome o čemu, odnosno o kome pesma govori, ali misterija je konačno rešena jer je pronađena „stvarna“ Valeri iz pesme

Valeri Star slavna je vizažistkinja iz Njujorka, koja je u intervjuu za Vajs otkrila kako je bila u vezi s frontmenom benda Dejvom Mekebom i rekla da je pesma zapravo o njoj, što je potvrdio i Mekeb.

„Ona je bila u SAD, ja sam bio kod kuće i bilo je to poput razglednice„, ispričao je i otkrio šta ga je tačno inspirisalo za stvaranje te pesme. Naime, Valeri je umalo otišla u zatvor nakon nekoliko saobraćajnih prekršaja, što ju je sprečilo da dođe u Veliku Britaniju. Uostalom, Ejmi Vajnhaus je u pesmi upitala: „Treba li ti dobar advokat?“

Sećam se kad mi je rekao za pesmu. Bilo je to u stilu: ‘Napisao sam pesmu o tebi. I postao je singl.’ I nije hteo da mi kaže nikakve detalje. Bio je jako stidljiv zbog toga. I mislila sam u sebi: ‘Valeri, kako zvuči ova pesma?'“ priznala je Valeri.

Par se prvobitno upoznao na koncertu na Floridi, gde su Zutons nastupili kao predgrupa.

„Imali su tako jedinstven zvuk i takvo nešto nisam pre čula. Elektricitet koji su zajedno stvarali na pozornici kao bend bio je jednostavno predivan“, prisetila se.

https://www.instagram.com/p/CKouGg6s0LJ/

„Jedno piće pretvorilo se u mnogo drugih. Otišli smo u stan prijateljice i pili šampanjac na krovu sve dok sunce nije izašlo. I to je bio naš prvi susret„, dodala je.

Na pitanje koji joj je najdraži stih iz pesme, Valeri je odgovorila kako joj se svideo deo u kojem je opisao njenu „riđu“ kosu, a dodala je i kako se u to vreme „smešno oblačila“, baš kao Valeri iz pesme.

Izvan svog vremena

Valeri je ispričala kako joj se slomilo srce kada je videla da pesma postaje veliki hit u isto vreme kada se Ejmi Vajnhaus borila sa porocima.

„Bila je briljantna umetnica. Bila je izvan svog vremena. To je tako tužno i tragično, u toliko mnogo aspekata. Kao i spot, nije mogla da bude u njemu jer je bila u svom svetu“, rekla je.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here