Uskoro u prodaji knjiga o bendu Divlje jagode

Ova autorska biografska knjiga jedna je od najočekivanijih muzičkih biografskih knjiga na ovim prostorima, s više od 70 sagovornika te mnoštvom sakupljenog arhivskog materijala.

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Muzičari Andre Rieu, Ara Malikian i Lara Fabian prebačeni za sledeću godinu

Situacija se ne smiruje oko pandemije i zato još uvek nema velikih koncerataSvetski priznati violinisti Andre Rieu...

Pregled austrijskog kratkog filma u nedelju, 4. oktobra u KC Grad

Sedam veličanstvenih Ciklus “Pregled austrijskog kratkog filma” od sedam ostvarenja biće predstavljen u nedelju, 4. oktobra u...

Arsenal Fest pomaže Ani i Minji, pridruži se i ti!

Arsenal Fest je nedavno dobio prestižnu Đurđevdansku nagradu grada Kragujevca, a sada je festival čitav njen novčani...

Autorsko biografska knjiga o bendu Divlje Jagode, „U malom vrtu raste divlji plod“ autora Stjepana Jurasa, biće dostupna od 31. oktobra 2020. u odabranim shopovima, na promocijama delom regije i koncertima Divljih Jagoda. No, fanovi već sada mogu rezervisati posebno, „Reunion“ izdanje na www.divljejagodelegacy.com.

Istorija Divljih Jagoda toliko je intrigantna, turbulentna, filmska, misteriozna i u mnogim stvarima nedorečena da je trebalo nekoliko decenija da se neko usudi pohvatati sve te konce i napisati knjigu lišenu svih stereotipa, koja ne robuje činjenici da je autorska. Stjepan Juras, poznat kao autor više od 17, širom sveta rasprodanih knjiga o metal gigantima Iron Maiden, prevedenim na čak četiri jezika imao je samo jedan uslov. Potpunu samostalnost u pisanju, bez obzira koliko je nekad istina za nekog bolna. Ime posebnog izdanja knjige počinje od jedne od najčešće spominjanih reči kada se, u novi milenijum, spominju Divlje Jagode. Upravo zbog toga je autor započeo „Reunion Project’“, projekat u kojem je okupio najveće fanove Divljih Jagoda unutar ‘Divlje Jagode Legacy’ zajednice.

 „Ovaj projekat je rezultat naših želja, težnji i nastojanja da grupa Divlje Jagode, koja je odavno zaslužila počasno mesto u istorijii rock i heavy muzike s ovih prostora, dostojanstveno i veličanstveno obeleži nadolazeći jubilej, 40 godina albuma ‘Motori’, okupljanjem postave benda koja je zajedno snimila albume ‘Motori’, ‘Čarobnjaci’, ‘Vatra’ i ‘Wild Strawberries’. Svi koji su rođeni početkom osamdesetih, pa i oni mlađi, danas imaju četrdesetak godina, a nisu imali priliku videti Divlje Jagode u postavi koja je snimila neke od ključnih albuma benda. Iako je današnja postava benda odlična, mišljenja sam kako su fanovi zaslužili da se još jednom upali magična iskra osamdesetih i da obe postave pokažu kako se sviralo tada i kako se nasleđe prenelo sve do danas. Priključite nam se u ovom projektu, pratite stranicu svakodnevno i saznajte na koji se način to ipak može dogoditi.“, poručuje Stjepan Juras.

Luksuzno izdanje knjige rasprodato u rekordnom vremenu, sada je moguće nabaviti „Reunion“

Puna dva meseca pre službenog izlaska, za manje od nedelju dana luksuzna edicija ove knjige, odštampana u samo 200 primeraka, razgrabljena je. Fanovi Divljih Jagoda delom sveta osigurali su luksuzni primerak knjige bez da su prethodno zavirili u njen sadržaj ili imali uvid u opsežan materijal koji na više od 300 stranica knjige opisuje jednu od najturbulentnijih rock priča ne samo na ovim prostorima, nego i u istoriji rocka, što je za ove prostore pomalo neverovatno. Zele Lipovača vidno je oduševljen ovako velikim interesom i poručuje. 

„Ova knjiga se doslovno čita u jednom dahu. U više navrata zatekao sam se kako listam i gledam šta će se dalje događati, kao da ja sam nisam bio deo cele te priče. Napomenuo bih još i ovo: Svi redom su u knjizi ispričali neverovatne priče, a u nekima od njih ja sam po prvi puta saznao do tada čak i meni nepoznate detalje. Neke od zanimljivih priča, ispričane potpuno iskreno i ogoljeno dao je i Alen Islamović. On, na njemu svojstven način, opisuje tadašnje prilike i zbivanja unutar i van benda. U idućim danima spomenuću i mnoge druge sugovornike, a neke priče ćemo i objaviti, kako bi barem malo otkrili što vas sve očekuje. Veliki interes publike za biografiju samo je nastavak izuzetno dobrih reakcija na album ‘Jukebox’, kao i rasta popularnosti benda proteklih nekoliko godina. Mislim da reakcije na ovu biografiju najbolje objašnjavaju onu misao koja kaže da ‘Umetnost treba vremena da bude cenjena’“, zaključuje Lipovača.

Nabavite na vreme posebno „Reunion“ izdanje knjige o Divljim Jagodama na www.divljejagodelegacy.com i otkrijte među prvima odgovore na neka, nikad ranije odgovorena pitanja, o istoriji rocka na ovim prostorima.

IzvorPress

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Muzički program danas u Beogradu i Novom Sadu – sreda, 30. septembar 2020.

Rock, klasika, sve umereno, da bi bilo balansa 1) Festival Uličnih svirača, Novi...

Ponovo radi bioskop Dvorane kulturnog centra (DKC) u Beogradu

Za početak - “Otac”, “Sumrak” i “Istina”Bioskop Dvorane Kulturnog centra Beograda (DKCB) otvoriće svoja vrata za posetioce od četvrtka, 1. oktobra, u...

Nemanja Radulović ponovo opčinio na Kolarcu prve večeri serije koncerata (ponedeljak, 28.09.2020.)

Kolarac je moj drugi dom, ali ne samo moj nego i vaš, i raznih muzičara i umetnika!Mnogima omiljeni virtuoz na violini Nemanja...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!