Uručena donacija Zadužbini Ilije M. Kolarca

Šest računara za arhiviranje audio i arhivske građe i za realizaciju muzičkih programa

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Nova TV serija “Kalkanski krugovi” od 13. marta na Superstar TV

Vrhunska glumačka ekipa na čelu novog projekta Nova domaća serija “Kalkanski krugovi” u režiji Milana Karadžića i produkciji kuće...

PREMINULA JE ŠPANSKA UMETNICA SVETSKOG UGLEDA GENOVEVA GALVEZ

4. mart 2021. godine - Preminula je španska umetnica svetskog ugleda Henobeba Galbes (Genoveva Galvez), čije ime u španskoj muzici stoji uz...

Dve muzičke zvezde u novoj akcionoj komediji “Shotgun Wedding”

Muzička zvezda Leni Kravic pridružiće se Dženifer Lopez i Džošu Duhamelu u novoj akcionoj komediji "Shotgun Wedding" koja se...

Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu danas (11. januar) je uručena donacija firme Smart Energy Investment (SEI) Kft Budimpešta od šest računara za arhiviranje audio i arhivske građe, kao i za realizaciju muzičkih programa i predavanja, saopštila je ta ustanova.  

Donaciju je uručio direktor te kompanije Obrad Tadić, a upravnica Jasna Dimitrijević ispred Zadužbine Kolarca je izrazila zahvalnost na računarskoj opremi.
   
 Kompanija SEI donirala je potrebnu opremu i pozvala je ostala preduzeća i pojedince da se priključe i podrže najstariju ustanovu kulture u trenutku kada je ta pomoć ovoj instituciji izuzetno neophodna.
 Iz te firme poručuju da je partnerstvo ključni element na kome se zasniva snaga društva i da se samo udruživanjem može doći do pravih rezultata.

 Kako ističu iz SEI, kroz javno privatno-partnerstvo u Srbiji su već investirali oko 15 miliona evra u javnu infrastrukturu i energetsku efikasnost, ali je svaka pomoć kulturi i obrazovanju na ovakav način najbolje moguće ulaganje.
 Ovo je samo jedna od mnogih donacija koju su realizovali u proteklih godinu dana, a u planu su i nove, kojima će prikazati partnerstvo na delu.

 Samu donaciju su podržali Nj.E. ambasador Mađarske gospodin Attila Pintér i počasni konzul Mađarske gospodin Nemanja Milutinović, pozivaći i ostale mađarske kompanije da se priključe donaciji ne samo ovoj ustanovi, već i ostalima koji se, kao i Kolarac, ne nalaze u zavidnoj situaciji oko opstanka i finansiranja.  

Kolarac kao nezavisna institucija svoje poslovanje realizuje iz prihoda koje ostvaruje od sopstvenih delatnosti, dakle prevashodno od prodaje karata ili iznajmljivanja prostora.

 U narednom periodu neophodna su sredstva za prateću opremu, restauraciju pojedinih delova u zgradu, ali i finansijska podrška za realizaciju programa koja se tiče pre svega koncerata eminentnih muzičara svetske scene.

 Tokom svake godine održi se više od 200 koncerata i oko 200 različitih predavanja za sve generacije u svim salama pod krovom Kolarčeve zadužbine.

FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Premijere filmova “Pretty Strong” i “Wongar” u Domu omladine

Dom omladine Beograda, osim tradicionalnog 67. Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, za ljubitelje sedme umetnosti predstavlja dva dokumentarna ostvarenja koja...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket