Uprkos utakmici sa 40.000 ljudi, nakon ukidanja svih mera u Teksasu nema porasta obolelih

U američkim državama puni stadioni i noćni klubovi

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Pojedine američke države i gradovi, koji beleže visok stepen masovne vakcinacije, počeli su sa ukidanjem protivpandemijskih mera koje su uvedene pre više od godinu dana. Florida, Džordžija, Montana, Ajova, Misisipi i Teksas značajno su ublažile ograničenja, a neke od njih su ukinule sve restrikcije i u potpunosti se vratile predpandemijskom životu, saopštilo je Udruženje SPASIMO MUZIKU, koje je osnovano u vreme pandemije. 

Tako su u Teksasu 10. marta ukinuta sva ograničenjakao što je obaveza nošenja zaštitnih maski i zabrana okupljanja, pa su firme počele sa radom u punim kapacitetima. U ovoj trećoj najmnogoljudnijoj američkoj državi, s 29 miliona ljudi, njih oko 16.5 miliona primilo je vakcinu. Guverner Greg Abot izjavio je da „kovid nije iznenada nestao, ali da državne zabrane više nisu potrebne”. Šestog aprila otvorena je sezona bejzbola na stadionu Teksas Rendžersa, tom prilikom je dozvoljeno prisustvo navijača u punom kapacitetu. Uprkos tome što je utakmici Rendžersa i Toronto Blu Džejsa prisustvovalo 40.000 ljudi bez fizičke distance, ni dve i po sedmice nakon događaja nema porasta broja novozaraženih.
 
Proteklih vikenda noćni život vratio se u Majami. Najpopularniji klub u Majami Biču, LIV, ponovo je otvoren nakon više od godinu dana pause, a osim njega, s radom je počeo i Goodtime hotel, čiji su vlasnici reper i muzički producent Farel Vilijams i Dejvid Grutman, koji poseduje neke od najprestižnijih noćnih klubova u Majamiju. Velikoj zabavi tim povodom prisustvovao je gradonačelnik Frensis Suarez, kao i mnoge poznate ličnosti, između ostalih Dejvid i Viktorija Bekam, Dejvid Geta, Kim Kardašijan, Šon Pen, Kris Rok, Timbaland, Rik Ros, Fjučr i Jasmin Sander. 
 
Podsećamo, američki predsednik Džo Bajden izjavio je u svom obraćanju naciji na godišnjicu proglašenja pandemije, da se ukidanje svih mera na nacionalnom nivou očekuje za američki Dan državnosti 4. jula, zaključilo je Udruženje “Spasimo muziku”.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket