Upoznajte Lelee i njihov novi singl Kopnež

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Mr. Moonlee sa uzbuđenjem predstavlja slovenački post-punk/power pop trio Lelee, koji sa prvim singlom ‘Kopnež’najavljuje izlazak debitanskog albuma ‘Čuka bije pumpa’, koji će izaći 18. juna za Moonlee Records i Ill in the Head Records. Na singlu im se pridružio enfant terrible slovenačke alter scene i synth mađioničar Blaž (Blaž Gracar).

Slovenačka izdavačka kuča Moonlee Records već 17 godina aktivno traži i povezuje eklektičke gitarske muzike od Vardara do Triglava. I grupa Lelee se u taj okvir savršeno uklapa – sastavljaju je Beograđanka Jelena Rusjan (Borghesia, TRUS!) na vokalu i basu, Makedonac Damjan Manevski (Rush to Relax, Molokai) na vokalu i gitari te slovenački bubnjar Jan Kmet (balans, Kalu), koji su svoj prostor ispod sunca našli u Ljubljani.

Tina Ocvrik

Kao deo karavane Klubskog maratona Radia Študent u 2020. godini su se svojim iskričavim i uzbudljivim indie gitarskim zvukom te preplitanjem makedonsko-srpskog jezika i muško-ženskih vokala pevanja brzo upisali u svest alternativne javnosti širom regije.

Lelee su majstori spevnog indie songwritinga sa istančanim osećajem za pop melodije zbog čega sa lakoćom serviraju upečatljive refrene i vedre, ponekad nostalgične a mestoma i više nabrijane melodije. Njihova muzika ko da je stvorena za bezciljna lutanja po autoputevima i letne road-tripove. I pesma Kopnež je tek prva stanica na putu do njihovog osvežavajućeg debitanskog albuma. Žudimo za još.

Lelee linkovi:
Bandcamp: https://lelee.bandcamp.com/  

Facebook: https://www.facebook.com/leleeband

Instagram: https://www.instagram.com/leleeband/

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket