Update: Nove igrane domaće TV serije do kraja 2023 – Obim produkcije izgleda posustaje

Gledamo serijale posle vidjenih filmova, nastavke poznatih serija, a malo je pravih noviteta

0
Reklama


Gledamo serijale posle vidjenih filmova, nastavke poznatih serija, a malo je pravih noviteta


BEOGRAD, 2. maja:  Domaće igrane televizijske serije i dalje se snimaju brzim tempom za publiku koja voli igrane sadržaje na malim ekranima, tako da će auditorijum imati prilike da do kraja godine prati različite žanrove za svačiji ukus.

 Ipak, ima se utisak da je hiper-produkcija koja vlada od 2018. godine, pomalo posustala, jer su trenutno u produkciji pretežno druge ili treće sezone već vidjenih i poznatih serija.


Novih naslova nema toliko, odnosno više se očekuju serije izvedene iz već znanih filmova, ili oni projekti koji su duže najavljivani, i uskoro konačno očekujemo njihove TV premijere.KAMIONDŽIJE – Sezona 3

Ekipa treće sezone TV serije DUG MORUEMITOVANE SERIJE OD POČETKA 2023. ILI SE JOŠ UVEK EMITUJU

Od početka godine veliki broj serija je emitovan i završen na raznim kanalima – druga sezona “Mama i tata se igraju rata” Gordana Kićića, takodje nastavak humorističkog serijala Dr Neleta Karajlića – “Složna braća – The Next Đenerejšn”, mini serija “Zlatni dečko” prema tom filmu Ognjena Jankovića, druga sezona serije “Beležnica profesora Miškovića“ po romanu Ratka Dmitrovića, u režiji Miroslava Lekića, “Ubice mog oca” – šesta sezona, Šetnja sa lavomFilipa Čolovića prema njegovom filmu “Ala je lep ovaj svet”, “Pad” Bojana Vuletića, “Južni vetar: Na granici” Miloša Avramovića.


 Takodje, publika je volela da prati istorijsku seriju “Vera” Nedeljka Kovačića, treću sezonu psihološke nadnaravne drame “Dug moru”, a trenutno se na RTS 1 emituju humoristički serijal u trećoj sezoni – “Kamiondžije D.O.O.“ (12 epizoda) u režiji Filipa Čolovića, prema legatu scenarija pokojnog Gordana Mihića, druga sezona serije “Kalkanski krugovi” (10 epizoda) tandema reditelja – Gordana Matića i Milana Karadžića, kao i „U klinču“ – druga sezona sa novih 30 epizoda.


 Od licenciranih serijala, i dalje se emituju dugovečne sapunice “Igra sudbine”, pravi rekorder sa više od 700 epizoda, “Od jutra do sutra” sa više od 300 nastavaka, a tu je i “Lako je Raletu”, prema američkom sitkomu “Svi vole Rejmonda”, gde glavnu ulogu tumači Andrija Milošević, koji je napravio malu pauzu u snimanju filmova i serija. Uz njega igraju Ljiljana Blagojević, Branimir Brstina, Aleksandar Srećković Kubura, Maša Dakić.

SNIMLJENE SERIJE, ČEKAJU SE PREMIJERE

Dok ne pređemo na nastavke poznatih serija, hajde da pregledamo šta će autori ponuditi sasvim novo od serijskog sadržaja.

Prva sledeća nova domaća igrana TV serija “Nemirni” krenuće premijerno da se prikazuje od 6. maja na kablovskom kanalu “Superstar” kompanije “Telekom Srbija”, najavila je nedavno autorska i glumačka ekipa u Mts Dvorani u Beogradu.


  Serija od 12 epizoda prema romanu Marka Popovića na kablovskom programu Superstar, biće emitovana tokom šest vikenda, po dve epizode subotom i nedeljom.

Reditelj Darko Nikolić je postigao uspeh sa svojim debitantskim filmom “Jedini izlaz” (2021) od koga je takodje nastala serija iz 10 epizoda, te ovde je ponovo angažovao glumce iz tog projekta (Radoslav Milenković, Janko Popović Volarić, Milan Čučilović, Milena Predić).


Serija “Nemirni” nudi mozaik likova i dešavanja, koji se vremenom spajaju i sudaraju, a svi su upravo takvi kako naslov kaže, veoma nemirni.

Velika ekipa glumaca je prisutna: Nikolina Friganović, Gordan Kičić, Strahinja Blažić, Anica Dobra, Boris Pingović, Jelena Stupljanin, Aleksandra Janković, Nebojša Dugalić, Gorica Popović, Marko Ivanović, Izudin Bajrović, Dejan Aćimović, Vaja Dujović, Denis Murić, Marinko Prga, Maja Lukić, Igor Benčina, Marko Gvero, Vanja Ejdus, Ana Mandić, Ivan Đorđević, Vukašin Jovanović.

Inspektorka Mirna Paligorić istražuje ubistvo medicinskog stažiste Mladena Voinovića, čiji su posmrtni ostaci iskopani na beogradskom gradilištu.

 Glavni osumnjičeni za ubistvo je Vukašin Banović, Mladenov mentor sa Instituta za sudsku medicinu, koji je nestao čim je otkriven leš. Policija kreće u potragu za Vukašinom. 
Tokom istrage, policijska inspektorka Mirna, progonjena sopstvenim nemirom, igrom slučaja razotkriva spregu države, tajne službe i kriminala.


NEMIRNI
NEMIRNI
„Sistem spojenih sudova“ dovodi do neočekivanih i otrežnjujućih obrta. Ono što je na površini dobija potpuno drugačiji izgled kada se izmakne jedna kockica, što sve aktere priče ostavlja nemirnim.

 Glavni glumac Gordan Kičić je nedavno bio aktuelan sa glavnom ulogom u drugoj sezoni TV serije “Mama i tata se igraju rata”, prema njegovom rediteljskom filmu “Realna priča” (2019), a publika ga je u bioskopima gledala i u pratećim rolama filmova “Ajvar” i “Četiri ruže”, “Nije loše biti čovek” (2021).  

 Gostovao je u raznim serijama kao “Vojna akademija”, ili komedijama – “Slučaj porodice Bošković”, “Radio Mileva”, “Zbornica”, a i mini serijalu “Porodica” i “Popadija”.
Takodje, publika je imala prilike da ga do skoro gleda u epizodnoj roli krimi serije “Južni vetar: Na granici” (2023), a ostavio je utisak kao negativac Kaluđer u dve sezone serije „Senke nad Balkanom“ (2017, 2019).


NEMIRNI

NEMIRNIProdukcija “Firefly” završila je još 2021. snimanje projekta “Deca zla”, naravno u koprodukciji sa kompanijom Telekom Srbija. 

Ta nova serija je nastala po motivima istoimenog romana sudije Miodraga Majića (“Ostrvo pelikana”) i govori o ritualnim ubistvima, u režiji Vladimira Tagića i Ivana Stefanovića, prema adaptaciji scenarija režisera Bojana Vuletića i Katarine Mitrović.

Okupljena je zanimljiva glumačka svita: Nikola Kojo, Anica Dobra, Ljubomir Bandović, Radovan Raša Vujović, Jovana Stojiljković, Milica Mihajlović i drugi.


DECA ZLAOsim toga, “Firefly” radi i na medjunarodnim frontovima: poslednjih dana oktobra 2022. u Sarajevu je počelo snimanje TV serije “Frust”, koju kao reditelj potpisuje jedini dobitnik Oskara za režiju iz našeg regiona – Danis Tanović (za film “Ničija zemlja, 2001).


Publiku očekuje crna komedija sa primesama trilera, u kojoj je glavni lik Vedran, neuspešni mladi pisac koji je u stalnoj borbi da dobije bilo kakvu pažnju ili uvažavanje.
Kada slučajno ubije kriminalca koji teroriše njegovo naselje, iako ne otkriva svoj pravi identitet, biva proglašen za pravednog osvetnika i preko noći postaje lokalna zvezda.
Svestan da je dovoljan samo jedan čovek da pokrene revoluciju – donosi odluku koja mu menja život.

Ovu originalnu priču donosi glumačka postava: Deni Mešić, Dunja Stojanović, Ermin Sijamija, Anđela Jovanović, Alban Ukaj, Aleksandar Dimitrijević, Milena Radulović i mnogi drugi.

Serija “Frust” od šest epizoda, prvi je regionalni projekat sa međunarodnom autorskom ekipom produkcijske kuće “Firefly” i Telekoma Srbije.
Kreatori serijala i scenarija su Srđan Vuletić iz Bosne i Hercegovine i Gabor Krigler iz Mađarske, kao i Eszter Angyalosy.


ANĐELA JOVANOVIĆ I MILENA RADULOVIĆ

Snimanje mini serije FRUST
Režiser Petar Ristovski (“Bilo jednom u Srbiji”, “Kralj Petar Prvi”) će ponuditi publici svoj novi serijski proizvod, a to je krimi drama prema istinitim događajima – “Tunel”, u produkciji njegovog oca Lazara Ristovskog i kuće “Zillion Film” sa kompanijom “Telekom Srbija”.
U pitanju je priča iz 12 epizoda o pregovaračima MUP-a koji se suočavaju sa veoma napetim i kompleksnim situacijama gde dominiraju opasni likovi i teroristi.

Glavne uloge tumače Minja Peković i Jovan Belobrković kao članovi stalne pregovaračke grupe, u tom timu su i * Miloš Ðorđević, Dragan Boža Marjanović, Tamara Ćustić, a u epizodnim gostujućim ulogama su – Zoran Cvijanović, Nebojša Dugalić, Lazar i Danica Ristovski, Miloš Timotijević, Sergej Trifunović, Branislav Lečić. Snimanje je uveliko gotovo, sledi montaža i premijera tokom ove godine.


Planirano je takodje i snimanje TV serije “Apsolutnih sto” bazirane na istoimenom filmu Srdana Golubovića iz 2001. godine.


Serija TUNEL


TV SERIJE NASTALE OD VIĐENIH FILMOVA


Ratna filmska priča “Oluja” debitanta Miloša Radunovića, koji potpisuje scenario i režiju, sa 100 000 gledalaca u bioskopima širom Srbije, biće pretvorena u TV seriju iz 12 epizoda, a govori o čuvenom progonu 250 000 Srba iz Krajine, za vreme zlokobne “Oluje” 1995. godine, velikog rata na ovim prostorima.

Glavne uloge tumače – Jovo Maksić i Zlatan Vidović, a uz njih su – Marko Baćović, Novak Bilbija, Ljubiša Milišić, Marija Mikić, Jelena Čović, Milica Stanković, Ivan Vujić, Jakov Jevtović, i i pokojni – Davor Janjić.


Planira se i mini serija “Trag divljači” prema istoimenom filmu debitanta Nenada Pavlovića, kao adaptacija proze njegovog oca Živojina Žike Pavlovića (1933-1998).
Igra ista glumačka ekipa kao u tom trileru iz epohe 70-ih godina – Predrag Miki Manojlović, Radivoje Raša Bukvić, Nada Šargin, Miloš Timotijević, Petar Zekavica, Jovo Maksić, Milena Pavlović Čučilović, o mističnom ubistvu koje otvara čitavu Pandorinu kutiju.TRAG DIVLJAČI


 Već duže se očekuje i serija “Toma” iz osam nastavaka, prema istoimenom filmu u režiji glumca Dragana Bjelogrlića, koji je imao preko milion i 100 000 gledalaca u bioskopima Srbije i regiona tokom 2021. godine.

Serija čije je snimanje u decembru 2022. okončano u Sarajevu, na Baščaršiji, prikazaće detaljnije u osam poglavlja život i karijeru Tome Zdravkovića (1938-1991), jednog od najslavnijeg i najuspešnijeg pevača narodne muzike bivše Jugoslavije.

Produkcijju filma i serije potpisuje pop muzičar Željko Joksimović, koji je i kompozitor muzike, a u seriji ćemo gledati iste glumce kao i u filmu – Milana Marića, Tamaru Dragičević, Andriju Kuzmanovića, Milenu Radulović, Sanju Marković, Petra Benčinu, Paulinu Manov.

Takodje, filmsko ostvarenje “Nije loše biti čovek” (2021) Dušana Kovačevića, očekuje nas i kao mini serija uskoro. Podsetimo, značajna glumačka ekipa je u ovom projektu: Vojin Ćetković, Branka Katić, Lena Kovačević, Gordan Kičić, Srđan Žika Todorović, Nenad Jezdić, Hristina Popović, Andrija Milošević, Boris Milivojević, Andrija Kuzmanović.TOMA – Milan Marić i Tamara Dragičević
PRVO SE ČEKAJU FILMOVI, A ONDA OD NJIH I SERIJE

Kada su u pitanju epohe, Radoš Bajić je snimio ratnu dramu – film “Heroji Halijarda”, od čega će nastati mini serija “Vazdušni most” od šest epizoda. Osim Bajića, scenario potpisuje i Dušan Kovačević, naš vodeći dramski pisac.

Glumački tim predvodi Žarko Laušević, a uz njega su tu i Petar Božović, Nela Mihajlović, Nikola Rakočević, Radovan Vujović, i mnogi drugi, čak i američki i britanski glumci.

Od statusa slobodnog kraljevskog grada, preko Srpske Atine, sve do današnje Evropske prestonice kulture, Novi Sad je jedan od retkih u Evropi koji dobija prvu filmsku sagu o rađanju grada, pod nazivom „Liberta –Rađanje grada”, od čega će naravno biti i TV serija.

Novo ostvarenje koje potpisuju reditelji i scenaristi Žanko Tomić i Gvozden Đurić, prikazaće oslobođenje Novog Sada i dobijanje statusa jedinstvenog grada, a igraju – Zlatan Vidović, Ana Mandić, Tamara Krcunović, Daniel Sič, Igor Filipović, Aleksandar Đurica, Jovana Balašević, Saša Torlaković i nedavno nažalost preminuli – Davor Janjić.


Film „Heroji Halijarda“, odnosno mini serija „Vazdušni most“


Film „Heroji Halijarda“, odnosno mini serija „Vazdušni most“


LIBERTA -RAĐANJE GRADA 1

LIBERTA -RAĐANJE GRADA 2

LIBERTA -RAĐANJE GRADA 3

LIBERTA -RAĐANJE GRADA 4

Liberta-na-setu-foto-Maja-Medić-

Liberta-na-setu


TAMARA KRCUNOVIĆ – „LIBERTA“


Reditelj Lordan Zafranović trenutno snima dugo najavljivani film “Zlatni rez 42” prema scenariju Arsena Diklića, poznat kao “Djeca Kozare”, a od projekta će biti i mini serija iz 6 nastavaka.
Igraju – Predrag Miki Manojlović, Leon Lučev, Jack Dimich, Irfan Mensur, i drugi.

Tematski se radnja bavi strahotom stradanja srpskog naroda logora u Jasenovcu, što je bila okosnica i drame “Dara iz Jasenovca” Predraga Antonijevića.

Projekat je razvijan nekoliko decenija, još dok je bio aktuelan kao scenario Arsena Diklića, a nakon njegove smrti, Lordan Zafranović je promenio tekst, tako da se ova verzija prilično razlikuje od originalne.


LORDAN ZAFRANOVIĆ

Miki-ManojloviĆ-film-i-serija-ZLATNI-REZ-42

Novi film “Što se bore misli moje” u režiji Milorada Milinkovića obrađuje temu događaja pred ubistvo kneza Mihaila Obrenovića, a od toga je planirana i mini serija.

Očekuje nas još jedna velika epoha, istorijska priča, a planirano je da se realizuje i mini serija, budući da je koproducent naravno “Telekom Srbija” uz “Bombona Production”.

 Uloge tumači čitava plejada naših vodećih dramskih umetnika: Dragan Mićanović, Nataša Ninković, Nebojša Dugalić, Aleksandar Srećković Kubura, Miloš Timotijević, Zoran Cvijanović, Olga Odanović, Luka Grbić.


ŠTO SE BORE MISLI MOJEVeć duže vreme, nekoliko godina, sprema se i serija „Pupin“ o našem slavnom naučniku Mihajlu Pupinu (1854-1935), kojeg bi trebalo da tumači upravo spomenuti Dragan Mićanović, dok je reditelj – Danilo Bećković.
Ipak, serija od 10 epizoda još uvek se nije realizovala, iz za sada nepoznatih razloga.

Takodje već duži period, Tihomir Tika Stanić kao producent i glavni glumac sprema seriju „Nobelovac“ o našem književniku Ivi Andriću (1892-1975), kojeg je već igrao više puta na filmu, TV drami i u pozorištu.


Dragan Mićanović kao Mihajlo Pupin

Muzička bajka „Kruna” sa elementima trilera, u režiji Vasilija Nikitovića, dobila je podršku Filmskog centra Srbije u novembru 2021. na konkursu za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova. Naravno, kada se završi bioskopska distribucija, krenuće i istoimena serija na malim ekranima.

Snimanje filma je ralizovano u okviru producentskih kuća “Kinooko film” i “100 Strong Production”, uz koprodukciju Telekoma Srbije.

“Kruna” prati život četvoro muzički nadarenih vršnjaka koji osamdesetih godina beže iz doma za nezbrinutu decu, jer im uprava ne dozvoljava da pevaju i sviraju. Kada se upuste u nepoznato, upoznaće Romana – kralja muzike, koji će im promeniti živote.

Producenti “Krune” su Dušan Stojaković i Vasilije Nikitović, reditelj i koscenarista filma, koga je domaća publika upoznala zahvaljujući njegovom debitantskom filmu “Četiri ruže”.

U filmu i TV seriji od 12 epizoda, koja se istovremeno snima, glume: Dragan Gagi Jovanović, Sonja Kolačarić, Nikola Vujović, Srđan Žika Todorović, Vanja Ejdus, Gordan Kičić, muzičari Goran Bregović, Antonije Pušić – Rambo Amadeus, Jana Ilić Milić, Nada Macanković, Vuk Kostić, Nenad Stojmenović, Nikola Kolja Pejaković, Vahid Džanković, Iva Štrljić, Igor Benčina.

Planirano je da se premijera film “Kruna” održi na jesen 2023, a kasnije onda i TV serija.  


Ekipa TV serije „KRUNA“

KRUNA

KRUNA
Ekipa KRUNA
KRUNA

KRUNA
USKORO NOVE SEZONE VEĆ POZNATIH TV SERIJA

Produkcija glumca, reditelja, scenariste Radoša Bajića – “Contrast Studio” realizuje uveliko i drugu sezonu uspešne TV serije “Azbuka našeg života” u režiji Jelene Bajić Jočić, prema romanima Mirjane Bobić Mojsilović – “Muška azbuka” i “Azbuka mog života”. 

Snimanje je nedavno tek završeno, i premijera se očekuje verovatno do kraja kalendarske godine.

Oprobanoj glumačkoj ekipi (Aleksandra Janković, Isidora Simijonović, Nebojša Milovanović, Anđelka Prpić, Jadran Malkovič, Miona Marković) pridružuju se i neka nova lica kao – Radivoje Raša Bukvić, Jelena Mur, Anastasia Anja Mandić.


Druga-sezona-serije-Azbuka-našeg-života

Azbuka-našeg-života-druga-sezona-
Otkačena komična serija “Drim tim” dobija svoj nastavak i snimanje druge sezone uveliko je u toku, u koprodukciji kompanije Telekoma Srbija i kuće “Zillion film” vlasnika Lazara Ristovskog, koji ponovo igra glavnu ulogu.

U nastavku sage o Iliji Srdiću, njegovoj ženi Cigi i njihovih 11 sinova, ova porodica suočava se sa novim izazovima i nevoljama u želji da očuvaju svoj originalni, nezavisan način života na beogradskom Bulbuderu, kao i da spasu opstanak zajedničkog sportskog terena nakon kraha fudbalskih ambicija.

Snimanje nove sezone počelo je pre dva meseca, a glavni glumac i producent Lazar Ristovski je podsetio da su na kraju prve sezone junaci postali prvaci u fudbalu, ali su im svi rezltati poništeni zbog toga što je Ika završio u zatvoru. U novim epizodama Ika je smislio novi način da profitira. Po njemu novca ima u tri sfere: politici, kriminalu i u gej lobiju. Njegovi sinovi nisu oduševljeni, neki neće u političare, drugi u kriminalce, a tek ne bi u gejeve.

Druga sezona počinje događajima koji se odvijaju nakon poraza u poslednjoj utakmici, FK Bulbuder je izbačen iz svih profesionalnih i amaterskih takmičenja, a Ilija je zbog poreskog duga osuđen na nošenje nanogice.

Ovakva situacija dovodi junake serije u najrazličitije situacije koje će publika imati priliku da vidi u 12 novih epizoda popularne komedije, prema scenariju Miloša Radovića, i opet u režiji Dejana Zečevića.

Glumačku postavu čine Lazar Ristovski, Tatjana Šojić, Bane Zeremski, Milica Tomašević, Milutin Mima Karadžić, Jelisaveta Orašanin Teodosić i mnogi drugi.


Lazar Ristovski i Dejan Zečević
Snimanje serije Drim tim – druga sezona


JELISAVETA ORAŠANIN TEODOSIĆ


Dok je u prvoj sezoni horor TV serije „Crna svadba“ akcenat bio na vlaškoj magiji, ovaj put kroz novih 10 epizoda produkcije “Firefly” razrađuje se ideja Balkana kao centra sveta i fronta večne borbe dobra i zla. Priča dobija epski zamah, ulozi su sve veći, a natprirodni elementi postaju sve ogoljeniji i važniji, najavljuju producenti i autori nastavka.

Tako se prate dva vremenska toka – prvi je smešten u 2002. godinu, gde Petar (Uliks Fehmiu) istražuje seriju bizarnih i naizgled nemotivisanih samoubistava tinejdžera, povezanih sa misterioznim i zlokobnim kultom „Crne ruže“.

Drugi vremenski tok se odigrava u sadašnjosti, gde se prati sudbina junakinje Nataše (Jelena Đokić), sada monahinje koja se od zakona skriva pod okriljem Crkve, i Tomića (Nikola Kojo), policajca koji se našao na poternici, takođe se krijući od bivših kolega dok pokušava da pronađe nestalog Petra i otkrije ko mu je namestio svirepo ubistvo ljubavnice (Jelena Stupljanin).

Režiju potpisuje opet Nemanja Ćipranić, dok je promenjen autor scenarija, sada je Aleksandar Radivojević (u prvoj sezoni je bio saradnik scenarija), dok glumačku postavu čine poznata ali i neka nova glumačka imena – Jelena Đokić, Zlatan Vidović, Uliks Fehmiu, Nikola Kojo, Ivan Zablaćanski, Dara Džokić, Peđa Bjelac, Andrej Jemćov, Borka Tomović, Ivan Marković, Ana Alexander, Miodrag Krstović, Dragan Mićanović, Monika Romić, Petar Strugar, Jelena Stupljanin, Nenad Stojmenović, Ana Lečić, Sonja Vukićević, Anastasija Đurović, Zoran Cvijanović, Svetozar Cvetković, Joakim Tasić, Ana Sofrenović, Andrija Kuzmanović, Bojan Dimitrijević, Milutin Milošević i mnogi drugi.


CRNA SVADBA 2

CRNA SVADBA 2


Produkcija “Firefly” je uveliko snimila i drugu sezonu brutalne serije “Tajkun” u režiji Ivana Stefanovića i Jelene Gavrilović, gde ponovo naslovnu rolu tumači Dragan Bjelogrlić, uz neka nova lica (Nada Šargin, Marko Grabež), te se igre u tajkunskom univerzumu nastavljaju.

Drugu sezonu dobija i serija “Pevačica” Predraga Gage Antonijevića, koji potpisuje scenario sa glumcem Igorom Đorđevićem, koji ponovo tumači ovde ulogu inspektora.
 
Naslovnu rolu igra folk zvezda Milica Todorović, a uz nju je tu opet poznata ekipa – Jelena Moore, Zlatan Vidović, Branka Pujić, Isidora Minić, Marko Janketić, i drugi.


TAJKUN 2

PEVAČICA 2

JELENA MUR – „PEVAČICA 2“
PEVAČICATIŠINA, SNIMA SE:  NAJNOVIJI PROJEKTI, JOŠ UVEK U PRODUKCIJI


Krajem marta počelo je snimanje igrano-dokumentarnog serijala „Drug Marko“, nastalog po scenariju Svetka Kovača, u režiji Nedeljka Kovačića, nova šansa za autora nakon uspeha sa filmom i serijom “Vera” i ranijim serijalom “Jovanka Broz i tajne službe”.

 Producentkinja filma i serije „Vera“ Danka Milošević okupila je ponovo ovaj tandem kako bi zajedno prikazali u 10 epizoda ulogu Aleksandra Rankovića u pojedinim značajnim i prelomnim periodima pre, u toku i posle Drugog svetskog rata.

Posle tumačenja uloge Josipa Broza Tita, Aleksandra Rankovića igra sigurno najzaposleniji glumac u domaćim TV serijama – Nebojša Dugalić.
Rankovića u mladosti igraće Pavle Čemerikić. Snimanju je prisustvovao Slobodan Ranković, sin Aleksandra Leke Rankovića, kog u seriji igra mladi glumac Đorđe Kadijević.

U seriji „Drug Marko“ detaljno se obrađuje složeni odnos Aleksandra Rankovića i Josipa Broza Tita, odnos sa Slobodanom Penezićem Krcunom, Dobricom Ćosićem, Kočom Popovićem, popom Vladom Zečevićem, Lolom Novaković…

 Posebno mesto zauzima njegova supruga Ladislava Slavka Ranković, koja je snosila velike posledice zbog optužbi i smene svog muža, a nju tumači Vaja Dujović.
Ovog puta Tita igra Dragan Vujić Vujke, a Jovanku Broz ponovo mlada Milica Tomašević.

DRUG MARKO

DRUG MARKO
Epska saga “Vreme smrti” prema romanu Dobrice Ćosića, imaće dve sezone i ukupno 30 epizoda, a kreira ga isti tim koji je realizovao serije “Koreni” i “Vreme zla” – reditelj Ivan Živković i producent/glumac Goran Šušljik, za produkciji “United Media” i televiziju Nova S.

Posle izuzetnog uspeha veoma surovih, brutalnih i tragičnih TV serija „Meso“ i „Kosti“, treći deo čuvene banjalučke trilogije – „Koža“, krenuo je konačno sa snimanjem. Biće to najličnija priča scenariste i glumca Nikole Kolje Pejakovića, a premijera se očekuje na RTS-u od jeseni ili zime.

Kako je ranije najavio autor ove surove socijalne i krimi drame, na taj triptih teškog života i tragičnih sudbina žitelja Banja Luke, serija “Koža”  sa novih 10 epizoda, zaokružiće emotivnu priču o jednom gradu i njegovim ljudima. I ovde je takav koncept, da glumci iz prethodnih TV ciklusa ovde igraju sasvim neke druge role.

Glavni junak (Nikola Pejaković Kolja) se posle zatvora vraća u Banja Luku.

Najintimnija priča i najzatvorenija o čoveku koji je sve izgubio, sad kreće od nule, nema ni isprave, nema ništa i najviše je autobiografska.

Posle snimanja u Roterdamu i Beogradu, sledi Banja Luka i Sarajevo.


KOŽA – Snimanje u toku

NATAŠA NINKOVIĆ – foto V. Danilov“Koža” stavlja tačku na trilogiju, ali i tri tačke na sudbinu našeg naroda i njegovog prolaska kroz ratne strahote, prema zamisli Kolje.

„Pošto je naš junak bio mrtav za taj grad, da se vraća i da ima drugačiji pogled na Banjaluku, da je se seća iz nekih ranijih vremena i da ga taj sukob, šta je bilo pre i kako je danas, i šta je on uradio da tako bude je njegovo osećanje krivice bude glavni lajtmotiv“, kaže reditelj Saša Hajduković.


Osim Kolje, ponovo igra velika ekipa glumaca: Ljubomir Bandović, Vesna Trivalić, Nebojša Dugalić (verovatno ni sam više ne zna u koliko serija igra niti njihove naslove), Nataša Ninković, Ljubiša Savanović, Aleksandar Đurica, Vahid Džanković, Jovana Gavrilović, Marko Todorović, Branislav Bane Vidaković, Sanja Vejnović, Aleksandar Stojković, Milica Janevski, Jovo Maksić, Boris Isaković, Marko Gvero, Mario Knezović, Željko Erkić, Boris Šavija, Vuk Kostić, Aleksandar Jovanović.


Nastaviće se ….


IVAN MAKRAGIĆ

TANJUG – Music Pocket


Ljubomir-Bandović

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here