Umrla američka rokenrol legenda Don Everli

0
Reklama

Američka muzička zvezda Don Everli, član legendarnog rokenrol dua Everly Brothers, preminuo je u Nešvilu, u 84. godini, javili su svetski mediji.

Pevač i gitarista, koji je sa svojim bratom Filom napravio jedan od najvećih tandema u istoriji muzike – Everly Brothers, preminuo je u svom domu, potvrdila je porodica za „Los Anđeles tajms“, ne želeći da otkriva razloge smrti muzičar.

Don je živeo onako kako je želeo, ali uvek je vrednovao to što je bio u mogućnosti da ostvari sve svoje snove“, navela je Everlijeva porodica u saopštenju, prenosi BBC.

Ajzak Donald Everli rođen je 1. februara 1937. godine u Kentakiju. Iako mu je otac radio u rudniku, istovremeno se iz hobija bavio muzikom i svirao gitaru. I čitavu porodicu seli u Čikago gde počinju svi zajedno da nastupaju kao Everly Family (Everli porodica). I braća Don i Fil odlučuju da im muzika bude životni poziv i formiraju duo.Tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka harali su top listama sa hitovima u kojima su kombinovali rokenrol i kantri. Bili su to singlovi: „Bye Bye Love“, „Cathy’s Clown“ ili „All I Have to Do Is Dream“. Između 1957. i 1962. godine imali su čak 15 top-ten hitova u Americi.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here