Umetnica oslikava otpad i stapa ga s krajolikom u kojem je pronađen!

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Umetnica Mariah Reading pronašla je novu svrhu neželjenim predmetima. Svoje slikarske veštine koristi za pretvaranje otpada u zapanjujuća umetnička dela koja uklapa u krajolik na kojima su pronađeni.

Mariah Reading, poreklom iz Bangora, već u mladosti je razvila strast prema slikanju. “Bangor je prilično centralno smešten u državi, tako da sam imala pristup različitim nacionalnim parkovima i raznim prirodnim lepotama. Odrastala sam sa šumama i rekama oko sebe”, objašnjava umetnica.

https://www.instagram.com/p/CNEGDOmg_5I/

Reading je primetila vezu između umetnosti i otpada za vreme pohađanja skulpture na završnoj godini Bowdoin Collegea. Želela je smanjiti potrošnju materijala koje koristi u svakodnevnoj izradi, pa je započela s korišćenjem pronađenih predmeta za stvaranje svojih pejzažnih slika. Nastavila je s ocrtavanjem i nakon diplome, skupljajući otpad i odbačene predmete iz nacionalnih parkova delom Sjedinjenih Država.

Moja je umetnost u potpunosti improvizacija”, kazala je te dodala: “Sve se temelji na onome što doznam za vreme boravka na terenu. Zato je ovaj projekt stalno svež. Nikada ne znam na što ću naići, i to je ono što ovaj projekt čini uzbudljivim.” 

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Muzikom se moguće zaraziti jednako kao i virusom

Da je moguće zaraziti nekoga muzikom, odavno smo pretpostavljali, a sad je ova tvrdnja dobila svoje mesto. Dora Rosati,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket