Uličnom sviraču preti preko 200 dana zatvora zbog nastupa na ulici !

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Noel Galager planira snimanje izgubljenih pesama Oasisa

Noel Galager je potvrdio kako će objaviti novi album pesama grupe Oasis, pošto je, navodno, pronašao kolekciju starih pesama...

SVETSKI KANDIDATI ZA NAGRADU OSKAR 2021. U ONLINE BIOSKOPU MOJ OFF

Najnoviji filmovi svetskih kinematografija, japansko ostvarenje „Istinske majke“, bugarski film „Otac“, slovačka istinita priča „Izveštaj Aušvica” samo su neki...

Pop pevač Dule Lušin objavio novu pesmu “Potraži” sa Sonjom Kocić

Među muzičarima koji ni tokom ovih, za muzičku industriju krajnje izazovnih dana, ne sede skrštenih ruku, sa nestrpljenjem iščekujući...

Ulični umetnik Zoran Ilić zvani Tambura, jedan od muzičara Knez Mihailove sa najdužim stažom, jedva je uspeo da izbegne desetodnevni zatvor zbog nastupa na javnoj površini bez dozvole, zahvaljujući donacijama za novčanu kaznu. Međutim, njegovim problemima nije kraj, jer je reč tek o jednoj od preko dvadeset istih kazni, zbog kojih bi mogao da završi na robiji dužoj od 200 dana.

Duže od decenije njegovi tonovi ispunjavaju centar Beograda. Neko talenat nagradi, drugi su ravnodušni, ali ima i onih kojima muzički program na ulici smeta. Pogotovo ako nema zvanične dozvole za njega

Jedan komunalni policajac napisao mi je preko 100 prijava u zadnjih godinu dana. Pošto sam uhvatio štos da ih snimam, on mi ne prilazi, već iz kafića piše, ima moje lične podatke, pošto je stotinu puta pisao, pošalje sudu i sud mi pošalje presudu da moram da platim deset hiljada, imam rok tri dana”, kaže Ilić.

Ulagao je žalbe, međutim, kao i za gitaru, ni za njih nije bilo sluha, bez obzira na teško materijalno stanje i činjenicu da je član Udruženja kompozitora Srbije i da je profesionalni muzičar već 40 godina. Upravo na lokaciji u Knez Mihailovoj, Tambura je primio najviše prekršajnih prijava kojih je, prema njegovim rečima, bilo ukupno 140.

Novčane kazne koje iznose nekoliko desetina hiljada dinara, nije mogao da plati jer novca nema, a objašnjava – bio je primoran da pekršaje ponavlja zbog toga što su mu ulični nastupi jedini izvor prihoda.

Pre mesec dana stigao mu je nalog za Padinsku skelu, ali su ga spasili prijatelji, koji su prikupili novac za plaćanje jedne kazne, prethodno preinačene u zatvorsku.

“Ja sam platio ovu jednu kaznu, ali imam još 21 i bojim se da ću… ja jednostavno neću imati novca da platim. Neće moći svaki put drugari da mi uplaćuju. I bojim se da će mi uzeti gitaru, da će me uhapsiti, 21 put po deset dana zatvora, to je 210 dana zatvora, zašto? Zato što sam svirao”, pita se Ilić.

IzvorN1

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Frontmen Seks Pistolsa, Džoni Roten: “Pokušavaju da unište ugled Seks Pistolsa”

Frontmen Seks Pistolsa, Džoni Roten, izjavio je da se TV serija o kultnom britanskom pank bendu snima bez njegovog...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!