UKRADENI MUZIČKI INSTRUMENTI vraćaju se Željku Bebeku

0
Reklama

 Ibro L. (43), koji za sebe kaže da je završio pet razreda osnovne škole, uskoro će sesti na optuženičku klupu Opštinskog kaznenog suda u Zagrebu zbog krađe instrumenata poznatog pevača Željka Bebeka.

Bilo je to između 8. i 13. decembra 2019. kada se došunjao do Peugeot Boxera parkiranog ispred jedne zgrade u Zagrebu.

Predmetom je polomio cilindričnu bravu zadnjih vrata na utovarnom prostoru iz čije je unutrašnjosti potom uzeo više komada muzičke opreme, bass box Aquilar, dve Marshall gitarske glave, KFX gitarski zvučnik, više kofera s kablovima i opremom te četiri stalka za gitare, slušalice, mikrofone – dostigavši vrednost od 35.000 kuna na štetu preduzeća “Samostalni muzičar Bebek”.

U tužilaštvu se Ibro L. branio ćutanjem, a zbog teške krađe u podignutoj optužnici tužioci traže od suda da ga se osudi na osam meseci zatvora.

Dva meseca od krađe, policija je ušla u trag instrumentima jer ih je Ibro L. krajem decembra prodao N.M., sinu ugostitelja na Ferenščici.

Dugi niz godina poznajem Ibra koji povremeno dolazi u kafić koji vodi moj otac. Jednog dana mi je došao na adresu stanovanja ponudivši mi na prodaju muzičku opremu. Ja sviram muzičke instrumente pa me interesovala oprema. Otišao sam s njim do doma gde mi je pokazao nekoliko zvučnika, kablova i adaptera. Platio sam mu ih 1.500 kuna. Ibro mi je tad ponudio i drugu opremu, ali sam je odbio kupiti. Nisam posumnjao da je ta oprema ukradena jer mi je poznato da se Ibro bavi prodajom razne robe počevši od tekstila”, ispričao je policiji N.M.

U međuvremenu je od sina ugostitelja oprema oduzeta i vraćena pevaču.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here