Uhapšeni gitarista „Hladnog piva“ i njegova supruga

0
Reklama

Gitarista rok benda „Hladno pivo“ je navodno uhapšen u Zambiji zajedno sa svojom suprugom, a prema navodima medija policija sumnja na trgovinu ljudima.

Naime, zambijska policija je uhapsila 7. decembra četiri para iz Hrvatske zbog sumnje na trgovinu ljudima nakon što su Hrvati planirali da usvoje decu iz Konga.

Osmoro Hrvata, potvrđeno je u hrvatskom Ministarstvu spoljnih poslova, još se nalaze u pritvoru, piše Jutarnji list.

Uhapšeni su 44-godišnji D. M. i njegova 45-godišnja supruga N.M., gitarista Hladnog piva Z.S. i njegova supruga A. I. M., zaposlena u Ustavnom sudu, zagrebački veterinar L. P. sa suprugom, i poznati aktivista za ljudska prava N. K. i njegova supruga.

Prijatelji uhapšenog gitariste nezvanično kažu kako su on i supruga planirali da usvoje dete iz Afrike, te su pre nekoliko nedelja otišli po njega. Vest da su uhapšeni ih je šokirala.Zambijski mediji prenose izjavu policijskog zvaničnika koji je rekao da su imigracioni službenici na aerodromu Simon Mansa Kapepe uhapsili četiri para hrvatskog porekla nakon dojave koju su dobili, i da dokumenti o usvajanju koje su izdale vlasti Konga izgledaju kao da su falsifikovani. Zato u saradnji s kolegama iz Konga proveravaju autentičnost dokumentacije o usvojanju.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here